Vádat emeltek ellene

2018.07.12. 07:00

Bántotta magatehetetlen párját a férfi Nagykanizsán

Teljesen mozgásképtelen feleségét bántalmazta az ittas férfi, a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

Az asszony 2009-ben balesetben nyakcsigolyatörést szenvedett, minden végtagja lebénult. Nem tudja önmagát ellátni, járni, mozogni vagy az ágyból felkelni sem képes önállóan, lényegében folyamatos ellátásra szorul. A nő 2014-ben ismerkedett meg későbbi férjével, akivel 2016-ban kötötték össze életüket. A férfi az asszony által bérelt nagykanizsai lakásba bejelentkezett, odaköltözött, de nem tartózkodott ott állandóan. Az asszony gondozását főként a vele együtt lakó barátnője oldotta meg, így ellátása nem csorbult. Időközben a férfi szoros érzelmi kapcsolatba keveredett egy másik nővel, akivel 2018 márciusában a felesége által bérelt lakásba költözött.

Ezt követően a lakás szobájában az asszony és a barátnője élt, míg férje és új kedvese a konyhában aludt, amit ők egy idő után kényelmetlennek tartottak. A férfi megoldásként arra gondolt, hogy az asszony költözzön el, önkormányzati bérlakást akart neki szerezni, majd miután ez meghiúsult, megpróbálta rávenni, hogy költözzön be a letenyei otthonba. Be is szerezte az elhelyezéséhez szükséges okiratokat, amiket az asszony nem írt alá, hiszen otthon is megkapta a szükséges ellátást.

Április 6-án délben a férfi ittasan újra győzködni kezdte a feleségét, de az asszony most is elzárkózott a dokumentumok aláírásától. Szóváltás alakult ki kettőjük között, a férfi ingerültté vált, odalépett az asszony ágyához és bal kézzel ráfogott a nyakára, állára. Hosszú másodpercekig így szorítva a nyakát ülő helyzetbe emelte fel a feleségét, majd keresztbe ledobta az ágyra. A férfi közben elzavarta a lakásból az eseményeket végignéző barátnőt, aki a történtek miatt bejelentést tett a rendőrségen. A járőrök megérkezéséig a férfi a feleségéről még a takaróját és a pelenkáját is letépte.

Az asszony az arcán és a nyakán nyolc napon belül gyógyuló, orvosi ellátást nem igénylő sérüléseket szenvedett. A megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit tájékoztatása szerint a férfi ellen védekezésre képtelen személlyel szemben elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában