Vascsővel ütötte le

2018.05.10. 11:30

Saját háza udvarán ölték meg a rablók a siófoki vállalkozót

Saját háza udvarán ölték meg a rablók a siófoki vállalkozót, a tettesek - megismételt eljárásban - szerdán álltak dr. Gergye Tamás büntetőtanácsa elé a Zalaegerszegi Törvényszéken.

Arany Gábor

A büntetőügy 2014 nyarára nyúlik vissza. A többszörösen elítélt, most 40 éves, siófoki N. Tamás anyagi gondokkal küzdött. Ezen úgy gondolt segíteni, hogy bűncselekményt elkövetve jut pénzhez.

Az idő tájt alkalomszerűen látogatta a siófoki Kis Kulacs büfét és felfigyelt az üzlet tulajdonosára, akiről tudta, más trafikokban és vendéglátóipari egységekben is érdekelt. Elhatározta, hogy megszerzi tőle az esténként összegyűjtött napi bevételt, amiről úgy vélte, akár kétmillió forint is lehet. Tervébe bevonta a nála hét évvel fiatalabb L. Norbertet és a nyolc évvel fiatalabb kaposvári K Ferencet is. Az első elképzelés szerint a vállalkozó házába törtek volna be a pénz megszerzésére.

Ám ezen változtatni kellett, mert a család általában otthon tartózkodott, ezért elhatározták, hogy az utcán támadnak rá a büfésre.

Augusztus 15-én este tíz óra tájt ketten lesben álltak a vállalkozó lakásának közelében, és amikor ő autójából kiszállt, K. Ferenc vascsővel akkora erővel sújtott áldozata fejére, hogy az pár percen belül meghalt. Ez után N. Tamással közösen lehúzták a férfi nadrágját, hogy a zsebében lévő pénzt, 1,2 millió forintot megszerezzék, majd a gépkocsival a közelben rájuk várakozó L. Norberthez siettek és elmenekültek. A rabláskor használt kesztyűket, maszkokat, ruházatot és az áldozatuktól elvett nadrágot elégették, a pénzt elosztották.

A rendőrség napokon belül a tettesek nyomára jutott. Az első bírósági eljárásban 2016. áprilisban K. Ferenc 20, N. Tamás 12, L. Norbert 6 év fegyházbüntetést kapott. Ezt a bíró kizárása miatt megismételték, és ekkor is hasonló döntés született. Ezt már megalapozatlanság, iratellenesség miatt helyezték hatályon kívül és ezután jelölték ki az egerszegi törvényszéket az új eljárás lefolytatására.

Szerdán az ügy elsőrendű vádlottja, N. Tamás tagadta bűnösségét és nem tett vallomást. Ezt követően dr. Gergye Tamás a korábbi vallomásait ismertette. Ennek lényege, hogy a férfi tagadta tevőleges részvételét a bűncselekményben. Azt bizonygatta, azon az estén nem volt jelen a támadásnál. Az egészet úgy állította be, mintha L. Norbert lett volna a bűncselekmény irányítója, végrehajtója testvérével, L. Tamással és K. Ferenccel. Azt is tagadta, hogy részesedett a zsákmányból, bár másnap a tanúk kötegnyi pénzt láttak nála. Ezenkívül egyéb tanúvallomások is a bűnösségét erősítették meg.

A tárgyalás a vádlott-társak, tanúk meghallgatásával ma is folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában