Átvert, megvert rokonok

2018.05.11. 10:00

Családon belüli zaklatás, csalás

A legközelebbi hozzátartozói ellen követett el bűncselekményt az a két férfi, aki ellen a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

Egyikük 91 éves, kora miatt rosszul látó, szellemileg leépült nagyanyját 2015 januárjában vette rá, hogy menjen el vele egy mobilszolgáltató nagykanizsai üzletébe. Az idős nőnek azt állította, hogy szüksége van a telefonra, és mivel a nagymama üzletfele a cégnek, kedvezményesen vásárolhatnak a nevére készüléket.

Azt ígérte az asszonynak, hogy a telefon árát, valamint a szolgáltatások díját a későbbiekben ő fogja fizetni. A nő bízva unokája ígéretében segített megvásárolni a nagy értékű készüléket, a férfinek azonban sem munkahelye, se más jövedelme nem volt.

Nagyanyja szívességéből a lakásába is befogadta, ő azonban nem volt abban a helyzetben, hogy ígéretét beváltsa. A csalárd módon megszerzett telefont a férfi röviddel később eladta. A fizetések elmaradása miatt fél évvel később a szolgáltató 353 ezer forintról szóló felszólító levelet küldött az idős asszonynak. A férfi ellen a kanizsai járási ügyészség a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás miatt emelt vádat.

A másik történet vádlottá lett szereplője börtönből szabadulva hajléktalan csavargóként élt, de rendszeresen felkereste zalai kis faluban élő édesanyját, hogy ott aludjon és egyen. Az asszony azonban kitiltotta a lakásából fiát az agresszív magatartása miatt, amit a férfi nem volt hajlandó tudomásul venni és 2017. július végétől rendszeresen visszajárt édesanyja lakásához.

Szinte naponta fenyegette meg azzal, hogy megveri, illetve rágyújtja a házat, ha nem kap enni vagy nem alhat ott. Előfordult, hogy a férfi meg is ütötte az anyját. A fenyegetések miatt az asszony ősszel elköltözött és a rendőrség segítségét kérte, feljelentette fiát.

A megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit tájékoztatása szerint a férfi ellen személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó cselekmény elkövetésével fenyegetve megvalósított zaklatás és három rendbeli magánlaksértés miatt emelt vádat a kanizsai járási ügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában