Vádirat

2018.03.08. 12:15

A talált indítókulccsal kétszer is ellopták a Suzukit Kanizsáról

Autózni támadt kedvük a fiataloknak, a talált kulccsal kétszer is elkötött egy Suzuki Swiftet a 16 éves kamasz.

Arany Gábor

Fotó: Police.hu

A nemrég vádemelésig eljutott történet tavaly április közepén kezdődött.

Korábban megírtuk, hogy a 16 éves kanizsai fiú talált egy indítókulcsot egy Suzuki Swifthez, és sikerült rájönnie, hogy melyik autóhoz tartozik. A vád szerint a kamasz pár nappal később, április 18-án késő este ismerősével, a 19 éves H. Fruzsinával bukkant fel az Erdész utcai parkolóban.

A kocsit a fiú a körbekerített, de nyitott kapus udvarról kitolta az utcára és autózni indult a társával. Iharosberénybe mentek, majd visszatértek a városba és az autót a Bősze Kálmán közben hagyták, de kulcsát a fiú magával vitte.

A tulajdonos csak másnap vette észre gépkocsija eltűnését. A Suzuki a rendőrök segítségével órákon belül visszakerült hozzá.

A kamasz két nap múlva este a barátjával, a 22 éves B. Richárddal tért vissza az Erdész utcába, hogy megint autózzanak. Már az autóban ült, beindította a motort, de társa nem tudott beszállni a kocsiba, ami közben kigurult az utcára, ahol a társa újra próbálkozott, sikertelenül. Ráadásul ekkor megzavarták őket, ezért a sofőr elhajtott, hátrahagyva utasát, aki elfutott.

A kamasz a Szemere utcában meglátta a testvérét és H. Fruzsinát, felvette őket az autóba és furikázni indultak. Menet közben elhatározta, hogy a kocsit murarátkai ismerőséhez viszi és szétbontják, hogy ne bukjon le. Így is tett, a kocsi eredetéről nem tájékoztatta a 32 éves O. Györgyöt, akivel közösen elemeire szedték az autót, az alkatrészeket az idősebb férfi eladta.

Fotó: Police.hu

A rendőrök május 4-én találtak rá a 180 ezer forintot érő Suzuki maradványaira. Mivel a murarátkai férfinak nem volt engedélye az autóbontásra, ellene hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat az egerszegi járási ügyészség, derült ki a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatásából.

Az autót elkötő kamaszt lopás, jármű önkényes elvétele, valamint egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt vádolták meg. A vele utazó társait pedig a jármű önkényes elvételéért javasolják felelősségre vonni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában