Ítélet

2017.12.19. 09:39

Kiutasították az országból a szír férfit

A bíróság jogerősen két évre kiutasította hazánkból azt a 24 éves szír férfit, aki december 6-án este 11 óra tájt Berzence külterületén illegálisan átlépte a horvát-magyar határt.

Arany Gábor

A fiatalember átmászott a korábban ismeretlenek által kivágott határzár kerítésen.

Innen azonban nem jutott messzire, a nagyatádi kapitányság közlekedésrendészeti járőrei másnap délelőtt 11 óra körül a határ közelében igazoltatták. Ekkor a szír fiatalember a személyazonosságának igazolására a fényképével ellátott, de más személy adataival kiállított szír útlevelet nyújtott át, amibe előzőleg a saját fényképpel ellátott hamis svéd tartózkodási engedélyt ragasztott be.

A férfi ellen gyorsított eljárásban, bíróság elé állításban emeltek vádat, és vonták felelősségre határzár tiltott átlépése, valamint közokirat-hamisítás bűntette miatt.

A december 9-én az egerszegi járásbíróságon megtartott tárgyaláson a szír fiatalembert jogerősen két évre kiutasították Magyarország területéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában