Lopás

2017.10.01. 07:30

Bolti szarka milliós fogása

Százezres tételekben vette magához a parfümöket drogériákban az az idős, hajléktalanként élő férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A 65 éves munkanélküli, lakhatással, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi élelmiszerboltokat és drogériákat keresett fel előszeretettel.

 

Utolsó szabadságvesztés büntetéséből tavaly május 20-án szabadult, ez után nyakába vette a Dunántúlt. Keszthelyen tavaly augusztus 12-én délben egy piperecikkeket árusító boltban 22 darab női parfümöt és egy csomag férfi borotvát pakolt a hátitáskájába. Ez után egy csomag szalvétát tett a bevásárlókosarába és a pénztárhoz ment, ahol azonban nem talált senkit, ezért fizetés nélkül távozott a 215 ezer forint értékű holmival, hátrahagyva a szalvétát. Ilyen szerencsével Balatonalmádiban is járt, ahol 176 ezer forint értékű parfümöt pakolt be a táskájába és csak egyetlen csomag papírzsebkendőt akart kifizetni, ám a pénztárban nem talált senkit.

Ezt látva az idős férfi a csomag zsebkendőt hátrahagyva kisétált a boltból. Pár nappal a keszthelyi eset után már Tatán bukkant fel, itt az egyik drogériában huszonkét parfümöt pakolt a táskájába, míg a pénztárnál egy csomag papír zsebkendőt és egy csomag szalvétát fizetett ki. A 260 ezer forint értékű kozmetikummal zavartalanul hagyta el a boltot.

Azokban a hetekben felbukkant még Kaposváron, Hévízen, Körmenden és mindig ugyanannak drogéria üzletláncnak az egységeit tüntette ki figyelmével, alkalmanként néha 100-200 ezer forint körüli értékben lopott el kozmetikumokat, összesen közel egymillió forint kárt okozva.

De nem csak kis méretű portékákat szemelt ki magának. Bükön négy üveg tömény szeszes italt és egy palack bort lopott az egyik üzletből feltűnés nélkül, úgyhogy ide pár nappal később megint visszatért. Ekkor kávét, felvágottat vételezett fizetés nélkül.

Egyik alkalommal, tavaly június 17-én segítője is volt, ekkor egy veszprémi üzletben pakolt össze kozmetikai termékeket, ezeket a táskájába tette, amit a bejárat melletti üres bevásárlókosarakba helyezett. A társa már innen vitte ki a zsákmányt a boltból feltűnés nélkül. Egyetlen helyen érték tetten, tavaly július 23-án egy celldömölki üzletből három darab negyvendekás Pick szalámi rudat, két félliteres pálinkát vitt el, majd egy órával később visszatért. Ekkor már négy rúd szalámival és egy hétdecis vodkával akart távozni, de a biztonsági őr feltartóztatta.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, hogy a férfi ellen folytatólagosan elkövetett lopás miatt emelt vádat a Keszthelyi Járási Ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában