Frissen Zalából

2021.11.26. 07:19

Pénteken többfelé kiadós mennyiségű csapadék lehet Zala megyében

Napközben 4 fokig emelkedhet a hőmérő higanyszála.

zaol.hu

Forrás: feol.hu

Fotó: Elekes Gergő

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint pénteken borult időre számíthatunk, délnyugat felől sokfelé kiadós mennyiségű eső eshet. Az esőt délutántól északnyugaton, főleg az Alpokalján havas eső, havazás válthatja fel. A magasabban fekvő tájakon több cm-es tapadó hó hullhat. Eleinte a délkeleti, majd az északnyugati szél erősödhet meg. Napközben 4, éjszaka –1 fok várható.

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontérzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!