Frissen Zalából

2021.08.03. 14:00

Visszatér-e a közeljövőben a forróság? Ezt jósolja Harcz Endre, nagykanizsai viharvadász

Kicsit „mozgalmasabbá” válik az időjárás augusztus első heteiben.

Rákos Bianka

Fénykép a vasárnapi tegnapi viharvadászatról, Letenye-Becsehely térségében Fotó: Harcz Endre

- Zala megyébe a következő egy-két hétben valószínűleg nem tér vissza a 30-35 fokos kánikula. Egy kicsit kellemesebb idő lesz, tehát 25-30 fok közötti hőmérséklet várható. Az biztos, hogy egy-két nap kivételével 30 fok fölé nem emelkedik a hőmérő higanyszála – válaszolta a zaol.hu kérdésére Harcz Endre.

Fényképek a vasárnapi viharvadászatról Letenye-Becsehely térségében Fotó: Harcz Endre
Fotó: Harcz Endre

A viharvadász szerint az elmúlt hosszú, száraz időszakhoz képest mozgalmasabbá válik az időjárás, tehát lesz csapadék. Mint mondta: már e hét csütörtökre is várható eső.

Fotó: Harcz Endre

- Úgy tűnik, hétvégére kicsit visszamelegszik az idő, ám a jövő hét elején újabb hidegfront érkezik. Tudni kell, hogy ilyen messzire még nehéz pontosan megjósolni mi várható, ráadásul a koronavírus miatt az elmúlt hónapokban igen kevés repülő szállt fel, így hiányoztak a magaslégköri adatok, illetve az időjárási modellek újraprogramozása is időbe telik. – tette hozzá.

Harcz Endre Fotó: Szakony Attila/Achív

A jégesőkkel kapcsolatban Harcz Endre elmondta, hogy augusztusban még bőven lesz rá esély, hiszen a szezonja május elejétől szeptember elejéig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!