Díszkivilágítással is várja látogatóit

2024.04.09. 17:30

Tv-torony: megújult Zalaegerszeg egyik fontos turisztikai vonzereje

Zalaegerszeg kedvelt turisztikai célpontja az Alsóerdő, ahol számos látnivaló akad az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően. A közelmúltban az 1970–73 között, a bazitai tetőre épített, 95 méter magas tv-torony és környezete kapott új külsőt, amelyről kedden számoltak be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Antal Lívia

Sajtótájékoztató a tv-toronynál: Balaicz Zoltán, Pais Kornél és Aladi Gusztáv

Fotó: Pezzetta Umberto

Az Azáleás-völgy, a levendulás kert, az Aranyoslapi forrás csupa olyan helyszín, amely miatt sokan kilátogatnak szép természeti környezetben fekvő Alsóerdőre. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere szóba hozta az elmúlt évekbeli fejlesztéseket is. Megemlítette többek között az Alsóerdei Sport- és Élménypark, a bringapark létrehozását, az önkormányzat két vendégházának felújítását, valamint a három nehézségi fokból álló, épp a tv-toronytól induló Tölgyek-útja turistaútvonal kialakítását. A polgármester hangsúlyozta, a beruházások terv szerint haladtak sorra, így érkeztek el a tv-toronyhoz, amelynek felújítására és környezetének rendbetételére bruttó 65 millió forintot fordítottak. Az Alsóerdőt érintő fejlesztéssorozat következő állomása az Aranyoslapi forrás környezetének megújítása lesz jövőre.

Tv-torony
Megújult a Tv-torony környezete
Fotó: Pezzetta Umberto

TV-torony: műszaki felújítás, külső-belső csinosítás

A Tv-toronyhoz a bazitai útról már egy frissen aszfaltozott út vezet, az épület földszintje köré is új aszfaltréteget húztak. Felújították a járdát, a parkolót és lépcsősorokat építettek. A tv-torony turisztikai vonzalmát növelve díszkivilágítást építettek ki, a biztonság érdekében kamerarendszert telepítettek. A fogadószintet kívül-belül kifestették, felújították a liftet, a toronyban működő körpanorámás presszóba új büfépultot tettek, és szigetelték az épület tetejét. Padokat, hulladékgyűjtőket helyzetek ki. Erről Pais Kornél, a Lész Kft. ügyvezető igazgatója számolt be a sajtóbejáráson. Az aszfaltozási munkálatokat a Vasi Aszfalt-Gép Kft. végezte. A növényzet rendbetételén a Kontakt Humán Szolgáltató Nonprofit Kft. munkatársai dolgoztak, mondta el Aladi Gusztáv ügyvezető igazgató.

A tévétorony funkciója Zalaegerszeg és a város körüli dombvidéken a televíziós vétel javítása volt. Bővebb információ történetéről a https://zalaegerszegturizmus.hu/info/latnivalok/tv-torony-2/ holnapon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!