Élmény mindenkinek

2022.04.29. 06:50

Megnyitotta kapuit az Alsóerdei Sport- és Élménypark

Megnyitotta kapuit az Alsóerdei Sport- és Élménypark, az 5,2 milliárd forintos beruházássorozat azonban ezzel nem zárult le: a következő ütemekben megújul a búslakpusztai sportlőtér, valamint a TV-torony és környezete, továbbá erdei túraútvonalak, terepkerékpár- pályák épülnek ki.

Varga Lívia

Balaicz Zoltán és Vigh László a projektzárón Fotó: Pezzetta Umberto

A beruházás a Modern városok program, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával valósult meg – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester az első ütem, azaz a sport- és élménypark projektzáró sajtótájékoztatóján, megígérve, hogy a múlt péntekre tervezett, ám a hűvös-esős idő miatt elmaradt nagyszabású megnyitóünnepséget a fejlesztéshez méltó családi nappal pótolják.

Balaicz Zoltán kiemelte, az élménypark elemeinek zömét ingyen használhatják a látogatók, így a nagy gyermekjátszóparkot, a szabadtéri – street workout – edzőparkot, a senior sporteszközöket, a teqballasztalokat, a futópályát, a füves sport- és salakos bemelegítőpályát, a KRESZ-pályát; továbbá a multifunkciós sport- és a kültéri kosárlabdapályát mindennap 10 és 16 óra között.

Fotó: Pezzetta Umberto

Fizetni kell KRESZ-park esetében a gokartbérlésért, az erdei kalandpark, a mászófal és a négy évszakos sípálya használatáért. Utóbbi azzal a céllal létesült, hogy az egerszegi gyerekek megtanulhassák a biztonságos síelés alapjait, mielőtt sítáborba mennek – hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve: a létesítményben remélhetőleg minden zalaegerszegi, ide látogató környékbeli és turista, csoport és osztály megtalálja a neki tetsző attrakciót.

– Zalaegerszeg újabb csodával gazdagodott, a létesítmény a város egyik legszebb helyszíne lett – szögezte le Vigh László országgyűlési képviselő, hozzátéve: a tervek szerint a jövőben „több hasonló csodával gyarapszik a megyeszékhely”, ami a helyiek és környékbeliek szórakoztatásán túl azért is fontos, mert a befektetők egyegy lehetséges helyszín kiválasztásakor azt is feltérképezik, az adott település milyen szolgáltatásokat kínál.

A beruházás során az említetteken túl útfejlesztés valósult meg, járda és kerékpárút, továbbá lelátók épültek, s parkolók létesültek, amelyeket a látogatók ingyen használhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában