A nyári szünidő alatt elkészül a kivitelezés

2023.07.26. 19:00

Energetikai korszerűsítést hajtanak végre a Batthyány Lajos Gimnáziumon

Gőzerővel folyik a Batthyány Lajos Gimnázium (BLG) energetikai korszerűsítése, a hatalmas középiskolát ugyanis szeptember elsejével vissza kell adni az oktatásnak.

Pásztor András

A gimnázium felállványozott Rozgonyi utca felőli homlokzata

Fotó: Gergely Szilárd

Mint ismeretes, az önkormányzat által elnyert pályázat keretében több kanizsai oktatási intézmény energetikai modernizációja valósul meg,  ezek közül a BLG munkálatai teszik ki a legnagyobb feladatot és természetesen a költségek is itt a legnagyobbak.
A kivitelezési munkálatokkal a Szabadics Zrt. lett megbízva, a cég többek között vállalta az épület homlokzati hőszigetelését, a lapostető hőszigetelését, a 3 rétegű nyílászárók beépítését, a kondenzációs gázkazán beüzemelését, illetve a led-es fényforrások felszerelését.

Mint azt megtudtuk, a teljes beruházás 55-60 százalékos készültséget mutat, mely idő- és teljesítményarányos.

Az ajtók, ablakok cséréje megtörtént. A homlokzati hőszigetelés összességében 70 százalékos készültségi fokot mutat, az utcafronton nagyrészt elkészült, az udvari szárnyon folyamatban van. Továbbá a Sugár utcai felöli homlokzat színezése megtörtént. A tornateremben az új álmennyezet készítése befejeződött. A lapostető szigetelése folyamatban van, illetve a magas tetős felületek cserepezése a peremrészeken elkészült.

Folyamatban van a világítás- és fűtéskorszerűsítés, lámpatestek cseréje, kondenzációs kazán beépítése. Befejezésre vár továbbá a homlokzati felületek színezése, az intézmény udvari oldalának szigetelése, a belső javítások, valamint a villamos és gépészeti munkák.

A gimnázium energetikai korszerűsítése bruttó 926 millió forintba kerül, melynek legnagyobb része pályázati forrás, de önkormányzati önerőt is tartalmaz a keret.

A kivitelezést végző cég május 30-án vette át a munkaterületet és a szerződés szerinti befejezési határidő: 2023.augusztus 31., amit minden bizonnyal tartani is fognak, hiszen szeptember elsejétől kezdődik az újabb tanév az intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!