2023.12.03. 12:30
A diótörés és tárolás fortélyai
Hamarosan itt van advent első vasárnapja, így már elkezdhetjük tervezgetni a karácsonyra szánt süteményeket. Az ünnepi desszertek egyik közkedvelt alapja pedig a dió, így itt az ideje, hogy lassan feltörjük őket, írja a mindemegette.hu.
A karácsonyi sütemények egyik kedvenc alapanyaga, a dió.
Forrás: Illusztráció / Shutterstock
Fotó: grafvision
A dió kiváló alapanyag süteményekhez, húsokhoz, szószokhoz. Egyszerűen szinte mindenhez illik. Azonban feltörése nem csak nehézkes, de kisebb-nagyobb baleseteket is okozhat. Szerencsére már tudjuk, hogy mi a tökéletes módszer.
Arról, hogy gőzöljük-e, forraljuk-e, vagy a hagyományos törést válasszuk-e és milyen eszközzel, arról ITT olvashatnak.
A dió tárolása sem egyszerű feladat, ehhez is ad tippeket az oldal.
(Forrás: mindemegette.hu)