Karácsonyi sütemények kedvenc alapanyaga

2023.12.03. 12:30

A diótörés és tárolás fortélyai

Hamarosan itt van advent első vasárnapja, így már elkezdhetjük tervezgetni a karácsonyra szánt süteményeket. Az ünnepi desszertek egyik közkedvelt alapja pedig a dió, így itt az ideje, hogy lassan feltörjük őket, írja a mindemegette.hu.

Zaol.hu

A karácsonyi sütemények egyik kedvenc alapanyaga, a dió.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: grafvision

A dió kiváló alapanyag süteményekhez, húsokhoz, szószokhoz. Egyszerűen szinte mindenhez illik. Azonban feltörése nem csak nehézkes, de kisebb-nagyobb baleseteket is okozhat. Szerencsére már tudjuk, hogy mi a tökéletes módszer.

Arról, hogy gőzöljük-e, forraljuk-e, vagy a hagyományos törést válasszuk-e és milyen eszközzel, arról ITT olvashatnak.

A dió tárolása sem egyszerű feladat, ehhez is ad tippeket az oldal.

(Forrás: mindemegette.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!