Ahány ház, annyi szokás

2023.11.18. 14:00

Tényleg így készül a zalai betyárleves?

A mindmegette.hu oldalán egy szintén népszerű zalai receptet találtunk, melyet megosztunk olvasóinkkal is. Önök is így készítik a betyár levest?

Zaol.hu

Képünk illusztráció / Shutterstock

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 db gombakonzerv
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 2 ek finomliszt
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 1 csokor kapor
  • 2 l víz

Elkészítés:

Olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.Felengedjük 3 dl vízzel, és félpuhára főzzük.

Beletesszük az apróra vágott paprikát, paradicsomot, gombát és a kaprot, és felengedjük vízzel. Amikor megpuhult a hús, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel - olvasható a mindmegette.hu oldalon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!