Ahány ház, annyi szokás
2023.11.18. 14:00
Tényleg így készül a zalai betyárleves?
A mindmegette.hu oldalán egy szintén népszerű zalai receptet találtunk, melyet megosztunk olvasóinkkal is. Önök is így készítik a betyár levest?
Zaol.hu
Képünk illusztráció / Shutterstock
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 1 db gombakonzerv
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 2 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2 dl tejföl
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 ek finomliszt
- 4 ek napraforgó olaj
- 1 csokor kapor
- 2 l víz
- só
Elkészítés:
Olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.Felengedjük 3 dl vízzel, és félpuhára főzzük.
Beletesszük az apróra vágott paprikát, paradicsomot, gombát és a kaprot, és felengedjük vízzel. Amikor megpuhult a hús, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel - olvasható a mindmegette.hu oldalon.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre