Az OGEX idén is ellátogat Zalaegerszegre

2023.09.12. 07:00

A zalai megyeszékhely az Országos Gaming Expo harmadik állomása szeptember 13-án, szerdán

Kiadónk médiapartnere az Országos Gaming Expónak, amely idén is bejárja az összes vármegyeszékhelyet, köztük szeptember 13-án, szerdán megérkezik Zalaegerszegre. Alább a szervezők ismertetőjét olvashatják, melyben bemutatják s népszerűsítik a helyszínt az esemény iránt érdeklődők körében.

Zaol.hu

Pillanatkép a tavalyi rendezvényről

Fotó: MW-Archív

Zala vármegye a Dunántúl délnyugati részén helyezkedik el, a nyugat-dunántúli régió részeként. Északról Vas vármegye, keletről Veszprém vármegye, délről Somogy vármegye, nyugatról a horvát és szlovén határ szegélyezi. Zala hazánk egyik legkisebb területű vármegyéje, az ország területének mindössze 4,06 százalékát teszi ki.

Vármegyeszékhelye Zalaegerszeg, amelyet sokan a templomok városának is hívnak, ugyanis a több, mint 50 ezres népességű városban 11 templom található. Ennek oka, hogy az elmúlt 130 év során rengeteg peremvidéket kapcsoltak hozzá.

Fotó: MW-Archív

Magyarország természeti értékekben egyik leggazdagabb vidéke Zala vármegye. Területén két nemzeti park osztozik: nagyobbrészt a Balaton-felvidéki Nemzeti Park illetékessége alá tartozik, míg az északnyugaton található pár település már az Őrségi Nemzeti Park része. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkhoz tartozik a Kis-Balaton medencéje, mely nemcsak hazai, de nemzetközi jelentőséggel is bír természeti kincsei és változatos élővilága miatt.

 

Fotó: MW-Archív

Zala vármegye tehát a természetjárók nagy kedvence lehet, főleg a Balatonnak, valamint a fent említett nemzeti parkoknak köszönhetően. A futballrajongóknak Zalaegerszeg városa, pontosabban a ZTE csapata ugorhat be elsőként, amely a 2000-es évek elején történelmi pillanatokat élhetett át a Puskás Ferenc Stadionban, amikor Koplárovics Béla hosszabbításban lőtt góljával sikerült elverni az angol liga bronzérmes Manchester United együttesét.

Fotó: MW-Archív

Most Zalaegerszeg és a megye lakói nem élő futballban, hanem kicsit módosított „autósfociban” próbálhatják ki magukat az Országos Gaming Expón (OGEX 2023), amely idén is bejárja az összes vármegyeszékhelyet, szeptember 13-án pedig Zalaegerszegre érkezik. Itt nemcsak videojátékokban, de társasjátékokban, videójátékos kompetencia-felmérésben, valamint egyéb, fizikai aktivitást igénylő játékokban is megmérettethetik magukat azok, akik részt vesznek az ingyenesen látogatható OGEX 2023 programjain.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában