Zaol podcast

2023.04.28. 07:00

A májusi futás aranyat ér – beszélgetés Bognár Balázzsal és Gelencsér Jánossal, a Hévízi Futó és Fitnesz Egyesület vezetőivel

Bognár Balázs és Gelencsér János, a Hévízi Futó és Fitnesz Egyesület elnöke és alelnöke a három év után új életre kelő, immár ötödik Hévízi Futófesztiválról, illetve a futás gyógyító erejéről, fontosságáról beszélt a Zaol-podcast legfrissebb adásában.

Péter B. Árpád

Gelencsér János és Bognár Balázs

Fotó: Fehér Márk

A civil közösség vezetői elmondták: május 14-én, vasárnap 16 órától 7, 14 és 21 kilométeres kihívást kínálnak mindazoknak, akiket egy „kis” domb nem riaszt vissza az erőpróbától. A nap során a kisebbek – óvodások és iskolások – 250, 500 és ezer méteres távon tehetik próbára magukat.

A „felnőtt” körök teljesítői 50 százalékos kedvezménykupont kapnak, amivel az idei budapesti atlétikai világbajnokságra vehetnek jegyeket, vagy bérleteket, árulta el Gelencsér János, hozzátéve: minden versenyző ajándékkal és éremmel gazdagodik, de a lényeg, hogy – közkívánatra – ismét együtt sportolhatnak, futhatnak a hévíziek, a térségbeliek és az ide érkezők.

Bognár Balázs kiemelte: ezúttal a jótékonyság is nagy szerepet kap, hiszen a futók és a nézők egy hat gyermeket – a felesége tragikus halála miatt – egyedül nevelő édesapát, egy baleset miatt jelenleg munkaképtelen nőt, illetve két állatvédő szervezetet segíthetnek, amit persze a szervezők „saját jogon” is megtesznek.

A Hévízi Futó és Fitnesz Egyesület – gyakorló futó – vezetői leszögezték: a legfontosabb cél a közösségépítés, és az, „hogy legyen egy kis mozgás a városban”, ami nemcsak a sportra, hanem a közreműködő önkéntesek önzetlen, közös munkájára, összefogására, elköteleződésére is értendő.

A rendezvény Hévíz újrapozicionálását is segíti, és azt üzeni: itt nem kizárólag a fájdalmakra kaphatnak gyógyírt a látogatók, hanem olyan embereket is vár és szívesen fogad a város, „akik szeretnének preventíven tenni az egészségükért, s elérni, hogy ne a súlyfürdő, vagy az iszappakolás miatt kelljen a városba jönni”, hanem a mozgás, a sport élménye miatt.

Gelencsér János kiemelte, ebbéli szándékukat az önkormányzat, a kereskedők és a szolgáltatók a kezdetek óta támogatják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!