Több év kihagyás után

2022.11.28. 16:00

Szépkorúakat köszöntöttek Hagyárosböröndön

A koronavírus-járvány okozta több évi kihagyás után az elmúlt hétvégén megtartották a szépkorúak köszöntését a háromszáz lakosú településen. A rendezvényről Varga Katalin polgármester küldött beszámolót.

ZH

Forrás: Önkormányzat

A felújított kultúrházban szombat délután kezdődött programra ellátogató időseknek remek alkalom volt, hogy újra találkozzanak, beszélgessenek, közösen felelevenítsék a régi emlékeket. Öröm volt a szervezők számára, hogy olyanok is elfogadták a meghívást, akik már csak ritkán mozdulnak ki otthonról.

Az ünnepséget a gyermekekből álló szereplőgárda kedves, megható, tartalmas műsora nyitott. A produkciót Tompa Ágnes állította össze és tanította be a tíz gyerekeknek, akik között a legfiatalabb Smodics Kincső még nem töltötte be a 4. életévét sem. A műsorban részt vett Lőrincz Kálmán, aki már évek óta hangszerkísérettel, énekkel emeli a rendezvény színvonalát. Ő adott gitár aláfestést Zombó Anna és Zombó Márta fúvós hangszeres előadásainak, valamint unokája, Iványi-Lőrincz Léna szólóéneke alá is. Az előadás után a gyermekek átadták a vendégeknek az ajándékokat.

Közreműködött még Horváth Tiborné Hajni a műsorban, melyet követően a szépkorúak képviseletében Hadászi Sándorné és Baki Kálmánné szavait tolmácsolva Paksáné Szabó Erzsébet szólt. Megemlékeztek azokról is, akik már nem lehettek részesei az összejövetelnek. Baki Kálmánné szomorúan mutatott egy 2019-es szépkorúak összejövetelről készült fotót, melyen több olyan kedves személy is látható, akik már sajnos csak az emlékekben élnek.

Az idősek vendéglátása után a további jó hangulatról a HarmonikÁcs zenés formáció gondoskodott a helyi Ács László és a zalaegerszegi Simon Ferenc jóvoltából. Régi ismert nótákat játszottak jó kedvet és kedves emlékeket idézve. A hangulatra mi sem lehetett jobb bizonyíték, hogy többen korukat meghazudtolva táncra perdültek, így az összejövetelnek éjfél után lett csak vége, derült ki Varga Katalin beszámolójából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!