Tippek a fotózáshoz

2022.02.12. 14:00

Tündérszépek: A hullámos loknik és a fonat mutat a legjobban a képeken

Ahány nő, annyi stílus. Van, aki a hosszú hajra esküszik, míg mások a rövid frizurát tartják vagánynak, de Bicsák-Kecskés Ildikó, zalaegerszegi fodrásztól megtudtuk: most mindkettő nagyon divatos. A szakemberrel az aktuális trendekről beszélgettünk, ám néhány jó tanáccsal is ellátta a Tündérszépek versenyzőit.

Rákos Bianka

Kecskés Ildikó, zalaegerszegi fodrász munka közben Fotó: Fehér Márk

- Fodrászként mindig azt tartom szem elött, hogy a vendég egyéniségéhez mi passzol. Általánosságban elmondható, hogy a rövid hajú hölgyeknél az aszimmetrikus fazon hódít, némi alányírással, míg félhosszú frizuránál, a korábban népszerű tépett longbobot az egyhosszra vágott fazon váltotta fel – kezdte Ildikó.

 

A szakember szerint egyre több a „bevállalósabb” vendég, akik élénk, akár többszínű frizurát kérnek.

 

A rózsaszín haj is egyre népszerűbb Fotó: Pixabay.com

 

- Nagy kedvenc a pink, a lila, a citromsárga, a kék, ám fontos, hogy ezek a színek világos hajban érvényesülnek igazán. Akik a visszafogottabb stílust képviselik, általában a hidegebb barna és szőke árnyalatokat választják. A balayage, illetve a melír technikával a természetesebb színekkel is lehet játszani – sorolta a fodrász. 

 

Mint megtudtuk, a kócos, laza loknik sokkal népszerűbbek, mint az egyenesre vasalt haj. Előbbi hétköznapi és alkalmi viselethez is praktikus.

 

A hullámos frizurával nem lehet mellélőni Fotó: Pixabay.com

 

S hogyan válasszunk frizurát egy fotózáshoz?

 

Ildikó szerint nagyban függ attól, milyen jellegű képek készülnek, ám megjegyezte, hogy a laza hullám vagy a fonat sokkal látványosabb a képeken. Az sem mindegy, hogy a hajunk milyen állapotban van egy fotózás előtt.

 

- Mielőtt kamera elé állunk, érdemes festetni, mivel a lenőtt, megfakult haj a fotókon sem szép látvány. Ezt jó, ha egy héttel az esemény előtt tesszük, mivel addig még legalább egy hajmosás beiktatható. A vendégektől szoktam kérni, hogy az alkalom előtti nap legyen megmosva, így könnyebb fonni, mivel nem száll és csúszik a haj. A hullámosra sütés is könnyebb, ha „egynapos” a hajkoronánk. A tapasztalataim szerint ezekkel a módszerekkel tartós marad a frizura.

 

2022-es Tündérszépekre folyamatosan várjuk a 18-29 év közötti hölgyek jelentkezését. Akár saját portfólióval is nevezhetsz, ám ingyenesen biztosítunk fotózást. A dicsőség mellett értékes nyeremények és élmények is várják a versenyzőket. A megyei fordulóba maximum harminc lány juthat be, ezért sem érdemes sokáig halogatni a nevezést. A részletekért és a nevezésért látogass el a tünderszepek.hu oldalra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!