Frissen Zalából

2021.09.17. 14:00

Sok emlékezetes koncertélmény köti a Bagossy Brothers Companyt Zala megyéhez

Hamarosan ismét megyénkben koncertezik a Bagossy Brothers Company. A fiúk a február végén megjelent „Fordul a világ” című, ötödik nagylemezük dalait is eljátsszák Zalaegerszegen. A zenekar frontemberével, Bagossy Norberttel, valamint Tatár Attila szólógitárossal beszélgettünk.

Bálizs Zsuzsa

A Bagossy Brothers Company a Művészetek Völgye színpadán

Fotó: Bálizs Zsuzsa

– Rengeteget változott a zenétek az elmúlt nyolc év során, hatalmas ívet jártatok be az „Add vissza” című daltól a „Királyném”-ig.

– Az ember míg él, változik – vélekedett Norbi. – Mindig előre szeretnénk lépni, jobbak lenni, folyamatosan tanulásra, fejlődésre törekszünk. Hallgatunk a szívünkre, haladunk a belső árral, amit az diktál.

– Melyik a kedvenc dalotok az új albumról?

– Én a „Csak az ég tudja” címűt szeretem, az nagyon vagányul szól – felelte Ata. – Sokkal mélyebb gondolatvilágú dalokat írt most Norbi, mint korábban. Talán nem is annyira koncertdalok ezek, sokkal komolyabb gondolatokat tartalmaznak, bennük van az elmúlt év összes viszontagsága.

A Bagossy Brothers Company a Művészetek Völgye színpadán
Fotó: Bálizs Zsuzsa

– Mit jelent számotokra a közönség?

– Nélkülük értelmetlen lenne, amit csinálunk. Ez az, ami miatt nem válik rutinná a koncertezés, és a sűrű menetrend ellenére sem vagyunk soha igazán fáradtak. A közönség szeretete éltet minket. Meg­érezzük az első szám alatt a rajongók szívének dobbanását, s még ha a harmadik fesztiválon is vagyunk túl a héten, ugyanúgy pörgünk. Igazából minden rajtuk múlik egy bulin: mi beleadhatunk apait-anyait, ha ők nem vevők a dologra, halott az egész. Ha viszont a közönség jól reagál a zenénkre, az annyi energiát tud adni, hogy miután lejössz a színpadról, akkor is órákig fel vagy villanyozva.

– Az első, májusi koncertetekre meglepetéssel készült rajongói csoportotok, a Hegyilevegős csapat. Mit szóltatok hozzá?

– Szinte könnyeket csalt a szemünkbe, amikor elkezdték énekelni az egyik új dalunkat, ahogy felléptünk a színpadra… Mindenkinek ott volt a gombóc a torkában. Amit a közönségünk végbevisz a koncerteken vagy a rajongói csoportban, ahogy mellettünk állnak, az párját ritkító. De felelősség is, hiszen szeretnénk, ha ez a bizalom hosszú távon megmaradna, ezért igyekszünk a tudtukra adni, mennyire fontosak nekünk. De közben szeretnénk önmagunk maradni a jövőben is.

– Mit üzentek a zalai rajongói­toknak?

– Egyből beugrik öt évvel ezelőttről a teskándi koncertünk. Még a pályánk elején voltunk, alig ismertek minket az emberek, mégis nagyon jó buli volt. Az első nagyszínpados koncertünkre az Egerszeg Fesztiválon került sor 2016 nyarán, aztán három éve tavasszal már rengeteg ember előtt léptünk fel a sörfesztiválon. Az egervári kastélyban tavaly aludtunk is a koncert után, igazi uraknak érezhettük magunkat akkor éjjel. Keszthelyen, a Balaton-parton is szuper fellépni. S ne feledkezzünk el az Alterába Fesztiválról, ami szintén közel van Zalához, és rengetegen átjárnak a koncertekre. Szívesen visszajárunk Zalába, nagyon várjuk a szeptember 18-i bulit is.

– Ha hármat kívánhatnátok az aranyhaltól, melyek lennének azok?

– Az első, hogy a tavaly decemberről elhalasztott, 2022. januári Aréna-koncertünket meg tudjuk tartani. A második, hogy működő zenekarként, ebben a felállásban öregedjünk meg. És készítsünk még sok ugyanolyan jó lemezt, mint az eddigiek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!