Frissen Zalából

2021.08.23. 11:30

Remek borok és ételek csábítottak a hévízi gasztrokorzón

Négy napon át kiváló borok, ételek és remek hangulatú koncertek várták a fürdőváros vendégeit a sétálóutcán.

Péter B. Árpád

A látogatók a farkaslakai Kovács Kalács finomságait is megkóstolhatták

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

A bor- és gasztrokorzón bemutatkozott a város idei bora címet elnyerő szentbékkállai Fodorvin-pincészet is, amely mellett felvonultak a legjobb nyugat-magyarországi, balatoni borházak, s eljött Arad-Hegyaljáról Balla Géza is.

Fodor Gábor Hévíz idei borával
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Fodor Gábor, a Fodorvin vezetője lapunknak elmondta, a családi pincészetet szülei 1990-ben alapították Szentbékkállán, ám arra nagyon büszkék, hogy nővérével már a hatodik generációt alkotják, amely szőlővel és borral foglalkozik. Zászlósboruk a Hévíz Város Bora címet elnyert olaszrizling, amely a következőkben számos helyi étteremben és szállodában is megkóstolható.

Vaszily Zsolt, a nyáron rendezett verseny szakmai irányítója felelevenítette, a viadalra olyan balatoni borházakat hívtak, amelyek a saját településükön már nyertek, továbbá a tavalyi választás első három helyezettjét invitálták, így mintegy 40 remek tételt minősített a professzorokból, neves borászokból és idegenforgalmi szakemberekből álló zsűri.

A látogatók a farkaslakai Kovács Kalács finomságait is megkóstolhatták
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Miklós Beatrix, a Hévíz Turisztikai Egyesület elnöke szerint „a bor- és gasztrokorzó volt az év legnagyobb eseménye, rengeteg vendéggel, köztük sok külföldivel, illetve kiváló borászatokkal, minőségi, különleges ételekkel és a térség kézműveseivel”.

Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. igazgatója leszögezte: ezzel a rendezvénnyel is a város vendégkörének minőségi kiszolgálása volt a legfontosabb cél.

A sétálóutcán a látogatók felfedezhették például a Farkaslakáról, Tamási Áron csodás szülőfalujából érkező Kovács Kalácsot is, amely az „Erdély legjobb kürtőskalácsa” címet birtokolja, illetve évről évre elkészíti a Székelyföld leghosszabb autentikus édességét, amellyel már tizennégy méternél jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!