Frissen Zalából

2021.07.01. 11:30

Harmadszor rendezik meg az Örvényeshegy pikniket a zalacsányi erdőszélen

Irodalom, művészetek, alkotás, koncertek, mozgás, gyerekprogramok, erdőszéli nyugalom, kikapcsolódás és szórakozás. Mindez együtt az Örvényeshegy piknik, mely július második hétvégéjén várja a közönséget. A fesztiválon a pálos rend előtti tisztelgés is kiemelt szerepet kap.

Keszey Ágnes

Hívogató környezetben rendezik évről évre

Fotó: ZH

Immár harmadik alkalommal rendezik meg az Örvényeshegy pikniket a zalacsányi erdőszélen.

A háromnapos rendezvényt tavaly a járványhelyzet miatt nem tarthatta meg a szervező Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány. Most – ahogy a programot ismertető sajtótájékoztatón elhangzott – újult lendülettel, de óvatosan indítják újra az összművészeti fesztivált.

Hívogató környezetben rendezik évről évre
Fotó: ZH

– Pénteken pálos vándorkiállítást nyitunk meg Puskás Antal pálos tartományfőnök atyával. Kisebb koncertek után a fő program Dés László nagykoncertje, mely ebben a „zöld csarnokban”, az erdőszélen fantasztikus élmény lesz mindenkinek. Szombaton Laposa Julcsi lemezbemutató koncertet tart. A napot a Budapest Bár-nagykoncerttel koronázzuk meg. Vasárnap Farkasházi Réka és Tintanyúl lép fel, majd Varró Dani és Molnár György műsora után a Momentán Társulat előadása következik – emelt ki néhány programot Oszkó-Jakab Natália fesztiváligazgató. A rendezvénynek otthont adó Pálos Resort közvetlen közelében egykor jelentős pálos kolostor állt, melynek története egészen az 1300-as évekig nyúlik vissza. Ennek emlékére július 11-én, szombaton Vállusról gyalogos zarándoklat indul a helyszínre, ahol szabadtéri szentmisét tartanak. A mise előtt Eperjes Károly beszél a hittel, pálosokkal való kapcsolatáról. A zalai pálos kolostorok régészeti kutatásán évek óta – és a fesztivál ideje alatt is – több múzeum és intézet dolgozik együtt. A szakemberek ásatási bemutatót, régészeti előadásokat is tartanak.

Az Örvényeshegy piknik napjain reggel napindító jóga, kézműves-foglalkozás és a Nyitott Portákat, azaz a környékbeli termelőket útba ejtve e-bike túra is várja a vendégeket. A biztonságos kikapcsolódás érdekében a fesztivál közönsége limitált: ezer fő vehet részt a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!