Frissen Zalából

2021.06.14. 09:00

Nyitott pincék: egy pohárnyi boldogság a Förhénci-hegyen

Egy pohárnyi boldogság – ezzel a jelmondattal szervezte meg már hagyományos nyitott pincék programját szombaton délután a Förhéncért Egyesület. Borkóstolókkal, kulturális bemutatókkal, koncertekkel, gasztronómiai kínálattal várták az érdeklődőket.

Gyuricza Ferenc

Dene Tibor, Skanecz Sándor és Smolcz Frigyes a rendezvényen

Fotó: Gergely Szilárd

A színvonalas programoknak köszönhetően a hegyhát újra élettel telt meg, s nemcsak a kápolna környékén, ahol a színpadot felállították a szervezők, hanem a pincéknél is állandó volt a mozgás. Már a Nagykanizsai fúvószenekar kora délutáni előadását is sokan nézték, az esti zárókoncertre azonban teljesen megtelt a rendezvénytér zenét hallgató, poharazgató, egymással beszélgető emberekkel.

Dene Tibor, Skanecz Sándor és Smolcz Frigyes a rendezvényen
Fotó: Gergely Szilárd

Skanecz Sándor, a Förhéncért Egyesület elnöke elmondta: a nyitott pincék program annak idején éppen azért jött létre, hogy minden évben legyen egy rendezvény, ahol a termelők a boraikat meg tudják mutatni az érdeklődőknek. Az idei rendezvényük kifejezetten jól sikerült, köszönhetően az időjárásnak is.

– A Förhénci-hegy elég nagy területen fekszik, összesen 465 ingatlan található itt, és ebből adódóan valóban sok a bortermelő – magyarázta az egyesületi elnök. – Szeretnénk összefogni az embereket, megmutatni, hogy jók az itteni borok. Az elmúlt esztendő az ismert okok miatt kimaradt, de az is tény, hogy sok termelőnél megmaradt a bor, hiszen nem voltak rendezvények, nem volt fogyasztás. A mostani rendezvény ezért is kárpótol bennünket valamelyest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!