Frissen Zalából

2021.06.30. 09:00

Horgászverseny Pölöskén: másfél tonna feletti fogás bojlival

Egy tonnánál több halat emeltek ki a résztvevők a faluban a múlt héten lezajlott négynapos bojlis horgászversenyen. A két tavat, összesen 23 hektár vízfelületet kezelő Pölöskei Horgászok Egyesülete negyedszer hirdette meg a viadalt, melyen kilenc 2-3 fős dunántúli csapat vett részt.

Arany Gábor

A verseny helyezettjei, valamint szervezők és támogatók

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A rendező egyesület titkára, Molnár László elmondta: a szerda déltől vasárnap harangszóig tartó viadal eredményébe a 4 kiló feletti pontyokat, illetve amurokat számították be. E kategóriában a négy nap alatt összesen 1009,84 kilo­gramm halat emeltek ki, a 4 kiló alatti fogások összsúlya pedig 551,06 kiló volt, így a négy nap alatt a csapatok 15,5 mázsa halat tereltek a szákba, majd engedtek vissza a vízbe.

Első helyezést a zalai Mutyi Carp Team (Endrődi Boldizsár, Németh Tamás, Stárics Kristóf) érte el 274,64 kg eredménnyel. Második az érdi Bait Maker Team (Virlics László, Krausz Viktor) 195,73 kilóval, harmadik a szintén zalai Fantasy Carp Team (Simon Martin, Gáspár Gyula, Major Zsolt) 133,09 kiló fogással.

A verseny helyezettjei, valamint szervezők és támogatók
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A legnagyobb hal is a Mutyi Carp Team eredménye 13,16 kilóval, és ők fogták a három legnagyobb halat is, melyek összsúlya 35,23 kiló volt. A versenyen az első 10 kg feletti pontyot a Kispölöske Carp Team (Molnár László, Kinder György, Vass Ildikó, Foga Ádám) emelte ki, ez az uszonyos 11,1 kilót nyomott.

A horgászok ez alkalommal nem panaszkodhatnak a kapásra. Érdekesség, hogy bár a bojli a békés halak kedvence, ám egy 26 kilónál nehezebb harcsa is megkóstolta az édes fűszeres csalit, amit a pölöskei bojlis versenyek mindenkori résztvevője és egyben támogatója, Virlics László (Bait Maker Team) kínált fel.

A titkár végezetül elmondta: az őszre két versenyt terveznek, egyikre a bojlisokat várják, a másikon pedig a harcsákra koncentrálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!