megcélozzák a profi kategóriát

2020.11.23. 07:00

A kanizsai Swans Tánciskola hét érmet szerzett az országos online mazsorettsportversenyen

A Swans Tánciskola 17 tehetséges növendéke hét érmet és ugyanennyi értékes minősítést szerzett az országos nyílt online térben zajló mazsorettsportversenyen.

Benedek Bálint

A Swans Tánciskola mazsorettnövendékei bizonyították tudásukat az online térben is

Fotó: ZH

A tánciskola fő profilja a tánc­oktatás, de kilenc évvel ezelőtt bővítve a lehetőségeket mazsorettcsoportot is létrehoztak. Pulai Lászlóné alapító, vezető elmondta: eleinte a bottechnikával ismerkedhettek meg a lelkes növendékek, ami mára a pompontechnikával is kibővült.

A Swans Tánciskola mazsorettnövendékei bizonyították tudásukat az online térben is
Fotó: ZH

– A tánclépésekkel, koreográfiákkal elboldogultam, viszont a bottechnikákat együtt tanultam a gyerekekkel – fogalmazott Pulai Lászlóné. – Az utóbbi években a Baranya Mazsorett vezetője, Háze­nauer Vivien készített botos koreográfiákat a két különböző korosztályú csoportnak, két éve pedig a szerb Dragin Dijana pompon-, illetve bottechnikát tanít a mazsoretteknek, és az újabb koreográfiákat is ő készítette. A tánciskolában heti egyszer tartunk foglalkozást a mazsoretteknek, tehát egyelőre az amatőr szintű „B” kategóriában indultunk a versenyen. Nehezítette a felkészülést a jelenlegi járványhelyzet, mivel a Rozgonyi-iskolában, a megszokott helyünkön nem gyakorolhattunk, ezért egy kisebb teremben készültünk fel. A koreográfiákat egy operatőr rögzítette, fotók készültek, melyeket feltöltöttünk a verseny hivatalos oldalára, ahol szakmai zsűri értékelte a látottakat.

Dragin Dijana, Házenauer Vivien, Pulai Lászlóné tanítványai hét koreográfiával 3 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzérmet szereztek, ezenkívül hat ezüst és egy bronz minősítést is begyűjtöttek a „B” kategóriában. A mazsorettek lelkesedése, kitartása és a verseny eredménye is arra ösztönzi a tánciskolát, hogy a továbbiakban a profi szintet célozzák meg.

A viadalon szereplő csapatok tagjai. 12–17 évesek: Bacsi Rebeka Zoé, Horváth Eszter, Kollár Sára, Koller Viola, Németh Zsófia, Nagy Petra, Nith Lara, Dékány Bence. 9–12 évesek: Baj Villő, Dervalics Anna, Göntér Jenni Lizandra, Horváth Regina, Mácsai Adél, Németh Bonita, Simon Lora, Váradi Noémi, Záhony Zoé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!