Vissza az időben

2018.04.20. 14:18

Nosztalgiázzon egy kicsit: Ilyen volt a Helikon ünnepség 10 éve

Még belegondolni is nehéz, de 2008 óta egy évtized eltelt! Azóta sok minden változott, ám a Helikon ünnepség akkor is felejthetetlen volt a diákok számára. Videóval, képekkel és egy kis beszámolóval repülünk most vissza a múltba!

zaol.hu

Gulyás Regina Olimpia hosszú évek távlatából is tisztán emlékszik a nagyszerű hangulatra. Osztályával Kaposvárról utazott Keszthelyre, ahol egy cigányság eredetét feldolgozó balladából, a Valaha madarak voltunkból írt színházi előadásban vett részt.

- A darabban mi, az akkor 11-es diákok, valamint két tizedikes lány is szerepelt. Érdekes produkció volt tele zenével, mozgással, hatásos szöveggel. Emlékszem, az akkor menő Anti Fitness Club egyik dalából is idéztünk. Nagyon profi zsűrivel ültünk szemben. Mivel a darabban voltak hibák, és a jelmezek sem sikerültek teljesen autentikusra, így csak ezüst minősítést kaptunk. A helikoni életérzés viszont kárpótolt minket mindenért.

Olimpia azonban nemcsak egy produkcióban szerepelt.

Készülődés a Helikonra – így készült az öltöztetős bábú Fotó: Németh Judit

- Az énekkarral is indultunk, s – a hagyományokhoz híven- aranyat szereztünk. A Balaton Múzeum lépcsőjén állva igazán komoly énekeseknek gondolhattuk magunkat. Egyen nyakkendő, csend és figyelő fülek. Azóta sem voltam olyan helyen, ahol ilyen sok ember figyelt egyszerre csendben.

A képek is tanúskodnak a hangulatról, középen Gulyás Regina Olimpia Fotó: Balogh János

A ma már 20-as évei közepén járó nő azóta is rengeteg emléket őriz Keszthelyről, persze nemcsak a szívében!

- A hangulat leírhatatlan volt. Már a megérkezés és regisztráció alatt skandáltuk az indulónkat. Összetartozás – talán ezzel a szóval lehetne összefoglalni. Az iskolám összes résztvevő diákja együtt ment mindenhova, megnézett mindenkit, ráadásul bármelyik város, megye diákjával is találkoztunk, mindenki kedves volt a másikkal, és jókat buliztunk együtt. Az osztálytalálkozó alkalmával is felidéztük a Helikonos emlékeket. Sosem felejtjük el. A tarisznyákat ma is őrzöm! – mesélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!