Civil tudósítónktól

2018.04.16. 07:00

Motorszentelés és szentmise Pacsán – kezdődhet a szezon!

Szombaton motorszentelést tartott a plébános úr Pacsán.

Szombaton déltájban motorok dübörgésére lettek figyelmesek a kisváros lakói, ugyanis közel 50 motoros szállta meg a város templomának előterét. Nem jöttek hívatlanul, a helyi plébános várta őket.

Ahogy Kocsis Zsolt szervező elmondta, József atyát még Hegyeshalomban ismerték meg, majd egy motoros barátjától is hallotta, hogy Pacsán már többször tartottak motorszentelést, így jött az ötlet, hogy a szezon kezdetén eljönnek a zalai településre. Nagy Imre, a társaság vezetője hozzátette, hogy nem egy hivatalosan bejegyzett egyesületről van szó, inkább csak egy baráti társaságról, amelynek ő a kinevezett vezetője, így a túrák és egyéb rendezvények szervezése az ő feladatai közé tartozik.

A motorosok immár negyedik alkalommal jártak Pacsán, s mivel mindig jól érzik itt magukat, ígéretet tettek arra, hogy jövőre is eljönnek, hogy Szitás József plébános újra megszentelhesse a motort és motorost egyaránt.

Kép és szöveg: ifjabb Oláh György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!