Mindenkinek hálás a segítségért

2018.03.02. 13:53

Sikeres adománygyűjtés: Orbán Mária lerótta tartozását

Nemrégiben számoltunk be Orbán Mária történetéről, akit az a veszély fenyegetett, hogy alig több mint 48 ezer forintos rokkantsági ellátásából havi 16 ezer forintot tiltanának le, egy vissza nem fizetett kölcsön okán. Az adománygyűjtés sikeres volt.

Magyar Hajnalka

Fotó: Katona Tibor

A hagyárosböröndi asszony végső elkeseredésében a nyilvánossághoz fordult, segítséget kérve az összesen 190 ezer forintnyi tartozás rendezéséhez. Olvasóink, mint már oly sokszor, most is empátiával reagáltak, sokakat megérintett a csonka kézzel született nő története. Már a cikk megjelenésének napján (02.20.) többen jelentkeztek, hogy támogatnák nehéz helyzetében a hölgyet. Szerkesztőségünk közvetítésével a felajánlások el is jutottak a címzetthez, aki haladéktalanul kiegyenlítette tartozását. Az adakozók közt akadtak Máriát régről ismerő emberek, de még többen olyanok, akik ismeretlenül gyakoroltak nemes gesztust. Mivel a cikkben az is szerepelt, hogy már lapunkat sem tudja járatni Mária, egy nagyvonalú felajánló egész évre előfizette számára a ZH-t. Mások azt jelezték, a későbbiekben küldenek majd számára élelmiszercsomagot.

Fotó: Katona Tibor

Pénteken Mária újból bejött szerkesztőségünkbe, hogy megmutassa a tartozás rendezését igazoló dokumentumot, s megköszönje a felé áradó együttérzést. Bár élete így sem felhőtlen, s az elmúlt napok dermesztő éjszakáit különösen nehezen vészelték át rosszul fűthető házukban, azért nagy megnyugvást hozott számára az emberek támogatása.

- Félve vágtam bele a segítségkérésbe, nem könnyű ezt felvállalni, s a kimenetelében sem voltam biztos – mondja. – Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a támogatást, hiszen magamtól én ezt a pénzt soha életemben elő nem teremtettem volna...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!