Tavaszi virágok

2018.03.15. 13:00

Hagymás növények kényeztetése

Ha a hagymás növényeinkkel jól bánunk, következő évben ismét virágokkal örvendeztetnek meg bennünket.

Zalai Hírlap

Virágzó krókuszok; Fotó: Kola Károly

A jácint, tulipán, krókusz, nárcisz ilyenkor a lakásban is szépen pompázik. Az elvirágzás után sem kell kidobni a hagymákat, amelyek a virágzást követően általában felnyúltak lesznek. Amikor már nem szépek, nem díszítik a lakást, vágjuk le a virágszárakat, és minél előbb vigyük őket hűvösebb helyre.

Legjobb, ha öt-tíz fok közötti a hőmérséklet. Enyhébb napokon akár ki is vihetjük őket a szabadba, de óvakodjunk egyelőre az égető, tűző naptól, és az éjszakai fagyoktól szintén óvjuk a hagymákat. A hidegebb környezetben kevesebb vizet igényelnek már a növények, úgyhogy csökkentsük az öntözővíz mennyiségét.

Csak akkor ne tegyünk így, ha a hagymák már tartósan kint tarthatóak, s a rendszeres tápoldatozásnak is örülnek. A nyári időszakban a leveleik leszáradnak, a növény pedig visszahúzódik a hagymába. Ekkor vegyük ki a földből a hagymákat, és száraz, sötét tárolóba tegyük be pihenni pár hónapra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!