Ünnepség

2017.11.09. 11:11

Szent Márton ünnepén

Hiszek egy tele pohárban, bajaim elfeledésben, a jókedv fennmaradásában, az örök borivásban... – szólt a közös imádság, amit a Márton-napi mulatság résztvevői visszhangzottak szerda délután a Keresztury művelődési központ színháztermében.

Arany Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto

A Zalaegerszegi Hagyományápoló, Kertbarát és Kulturális Egyesület 36. alkalommal tartotta meg a Márton-napi rendezvényét, ami egyben a kertbarátok borünnepét is jelenti.

Az 1968 óta működő, jelenleg félszáznál több tagot számláló civil szervezet a hagyományos mulatságra szlovéniai vendégeket is hívott, ugyanis a Csentei Borbarát Körrel három évtizede ápolnak baráti kapcsolatot. Mrakovics Miklósné, az egyesület elnöke a program bevezetéseként felidézte a IV. században Szombathely közelében született Szent Márton legendáját. Ezt követte a must megkeresztelése; a humorba oltott ceremóniát püspökként Németh Miklós celebrálta Kámán Tibor és Markó János ministrálása mellett. Ezután két, Szent Mártonhoz kapcsolódó vers és egy vidám jelenet kínált szórakozást.

A programból nem maradhattak el a finom falatok sem, de ez alkalommal kacsa került a tányérokra, a napot pedig táncos mulatság zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!