Zene

2018.02.26. 11:20

Fülbemászó, bulizós slágerek Dömötör Balázstól

A táncolhatós, énekelhetős slágerzene mellett kötelezte el magát legújabb dalaival Dömötör Balázs, az első Év zalai pasija választás nyertese. Az énekes-dalszerző ebben a stílusban készítette el legújabb videoklipjét is. A Veled úgy mennék című dalban Rebekával énekel együtt.

Gyuricza Ferenc

Dömötör Balázs és Rebeka a Veled úgy mennék című vadonatúj dal videoklipjének forgatása közben Fotó: Gerócs Balázs

Magát a dalt Luis Fonsi, a tavalyi esztendő legnagyobb sikerét hozó Despacito szerzője írta. Balázs már azt a slágert is feldolgozta, így egyértelmű volt számára, hogy a Puerto Ricó-i színész-énekes-dalszerző legújabb slágeréből is elkészítse a saját verzióját.

- Világszerte a Despacito volt az elmúlt év legmeghatározóbb dala – mondta Balázs. – Amikor először találkoztam vele, rögtön ráéreztem, hogy itt valami nagyon izgalmas és érdekes dolog történik. Luis Fonsi olyan dallamvilággal jelentkezett, ami az európai fül s az itteni zenehallgatók számára kevésbé volt ismert. A lehető leggyorsabban el is készítettük rá a saját verziónkat, aminek óriási sikere lett, az Érted élek címet kapott átirat nagyon hamar átlépte az interneten az átütő egymilliós megtekintést, és a különböző felvételeknek köszönhetően máig körülbelül hárommillióan látták.

Dömötör Balázs és Rebeka a Veled úgy mennék című vadonatúj dal videoklipjének forgatása közben Fotó: Gerócs Balázs

Balázs hozzáteszi: a dal sikerében természetesen óriási szerepe volt annak is, hogy a szövegíró Holdosi Gellért remek munkát végzett, hiszen nagyon jól adta vissza azt az érzésvilágot, ami már az eredeti szövegben is megjelent, ugyanakkor a magyar énekes dalaira jellemző gondolatiság is megjelenik benne.

- Az Érted élek sikere arra ösztönzött, hogy ezt a vonalat vigyem tovább – folytatta az énekes. – Ezért is döntöttem úgy, hogy Luis Fonsi egy másik, most megjelent slágeréből is készítek átiratot. Remélem, a Veled úgy mennék című dallal is elérjük az Érted élek sikerét.

A napokban megjelent dalban Rebeka volt Balázs énekes partnere. A jánosházi ifjú tehetséget már ismerhetik a zalai zenész rajongói, hiszen korábban több videoklipjében is feltűnt.

- Amikor egy éve az előző énekes partnerem a munkája miatt külföldre költözött, valakit kellett keresnem, akivel pótolni tudom a távozása miatt keletkezett hiányt – folytatta Balázs. – Rebekára nemcsak amiatt gondoltam, mert tudtam róla, hogy modellkedik, hanem a korábbi találkozásaink során az is kiderült, hogy énekléssel is szokott foglalkozni, és a hangja passzol a duettműsor által képviselt könnyűzenéhez. Már körülbelül egy éve, hogy együtt dolgozunk, s tavaly minden műsort duett felállásban adtunk elő. Maximálisan elégedett vagyok Rebeka munkájával, nagyon lelkiismeretes a színpadon, s ma-gánemberként is rendkívül kiegyensúlyozott.

Balázs a klip kapcsán azt is elmondta: ugyanazzal a rendező-operatőrrel – a szintén zalai származású Gerócs Balázzsal – dolgozott, akivel az eddigi klipjeinek többsége is készült. Ami viszont újdonságot jelentett, hogy ezúttal egy budapesti helyszínt, egy kifejezetten klipforgatásra és fotózásra kialakított stúdiót választottak.

- Az ottani professzionális körülményeknek köszönhetően minden rendkívül gyorsan és flottul zajlott – sorolta tovább. – A korábbi forgatásokról általában a bakik és a sok nevetés jut az eszembe, most inkább az, hogy ennyire rövid idő alatt még egy klipet sem vettünk fel.

A kisfilmben Balázs és Rebeka együtt látható, holott a felvételekre külön-külön került sor, majd a képsorokat a végén összemontírozták. Az énekes szerint jól sikerült az eredeti elképzeléseiket megvalósítaniuk, a végeredmény kifejezetten tetszik neki. Hasonlóan pozitív a rajongói véleménye is, az eddigi visszajelzések legalábbis többségében erről szólnak.

- Sokat várok ettől a daltól, azt az érzést szeretném vele erősíteni, hogy a Dömötör Balázs és Rebeka produkció különleges színfoltot képvisel a hazai könnyűzenében – tette még hozzá. – Sajnos a jelenlegi trend nem igazán kedvez ennek. Míg korábban minden egyes előadónak legalább egy olyan dala volt, amihez lehetett kötni, addig ma mindenki arra hajt, hogy ő is elénekelje az éppen aktuális slágert. A legjobb példa erre talán a Nézését, meg a járását vagy Az éjjel soha nem érhet véget, amit tényleg mindenki elénekelt, aki ebben a műfajban dolgozik. A világ annyira felgyorsult, hogy a közönség a refrénre, egyetlen sorra kíváncsi csak, az nem érdekli, hogy a verzében miről énekel az előadó. Én azonban szeretem, ha kibonthatom a mondanivalómat.

Balázs kérdésünkre beszélt a jövőről is. Mint mondotta, a zenésztársainak többségétől eltérően ő egész estés fellépéseket nem vállal, ezért nála a szezon március-április táján kezdődik el. Ez évben a fellépéseinek többsége duett felállásban történik, de igény esetén akusztikus műsort is vállal, amikor egy szál gitárral kísérve önmagát, saját dalokkal áll ki a közönsége elé, ezt egyfajta személyes vallomásként is értelmezhetjük. Emellett már készülnek az új dalai is, a következővel tervei szerint márciusban jelentkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában