Gazdaság

2012.03.12. 19:35

Fogyasztóbarát embléma, nemzeti termékkosár, veszélyek

Zalaegerszeg - Március 15., a fogyasztóvédelem világnapja, s a fogyasztók hete alkalmából hétfőn fogyasztóvédelmi fórumot szervezett a Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége.

Hajdu Péter

A megjelentek számára dr. Molnár Sándor, a Zala Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének vezetője a középtávú fogyasztóvédelmi politika főbb pontjairól tartott előadást, kiemelve, hogy a fogyasztóvédelem továbbfejlesztését meghatározó kormányhatározat kiemelt fontosságúnak tartja az idősek, a fiatal korosztály, a fogyatékosok védelmét, továbbá prioritást élvez benne a piacfelügyelet.

Szólt a március 15-től bevezetésre kerülő fogyasztóbarát emblémáról, majd ismertette a minőségtudatos fogyasztás népszerűsítése érdekében létrehozott Nemzeti Fogyasztói Termékkosár lényegét. Az interneten elérhető oldalon javasolni, s szavazni lehet áruféleségekre.

A fórumon fontos információk hangzottak el még a termékbemutatós árusítások veszélyeiről, a fogyasztóvédelem hatósági tanácsadó irodájáról, továbbá a megyei békéltető testület lehetőségeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!