Gazdaság

2011.10.17. 17:18

Megfelelő szakmát a fejlődésért

Három évre szóló partnerségi megállapodást írtak alá hétfőn a Kamarák Házában a Megfelelő szakmát a fejlődésért nevű, szlovén-magyar határon átnyúló program hét tagjának vezetői.

Hajdu Péter

A zalai kamara projektpartnerként vesz részt a Megfelelő szakmát a fejlődésért címmel nyert pályázatban, amelynek ismertetését hétfőn tartották hazai és külföldi résztvevők közreműködésével. A Szlovénia - Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló hároméves futamidejű program fő célja a munkanélküliség növekedésének megállítása, illetve a munkanélküliség jelenlegi szerkezetének átalakítása. A nemzetközi projekt vezetője a szlovén Pomurjei Gazdasági Kamara, amely mellett még három további szlovén partner vesz részt a munkában. Magyar oldalon a zalai és vasi kamarák, valamint a Zala Megyei Kormányhivatal munkaügyi központja társult a pályázat céljainak megvalósításához. A pályázat költségvetése 800 ezer euró, amelyből a határtérségben igyekeznek a résztvevők ösztönözni elsősorban a hiányszakmák tanulását, valamint a munkaerőpiac igényeinek célzottabb kielégítését. Először magyar és szlovén oldalon felmérés készül a vállalkozások körében a jelenleg és a közeljövőben igényelt szakemberszükségletről, valamint a pályaválasztás előtt álló fiatalok terveiről. E kutatások ismeretében folytatódik a projekt, iskolai és céges szakmabemutatókkal, kiállításokkal, felnőttképzéssel. A projekt érdekes rész lesz a Szakmák színháza, melyben színészek néhány szakmát mutatnak be, továbbá kétnyelvű kiadványt jelentetnek meg a magyar és szlovén munkavállalás szabályairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!