Foci

2015.04.13. 14:33

Most kezdődik a bajnokság - Rangadóra rangadó Lentiben - jön a 14 gólos Csesztreg

Zalaegerszeg - Nem volt éppen szokványos a megyei labdarúgó bajnokság I. osztályának legutóbbi fordulója. Játszottak benne egy rangadót, hévízi sikerrel, és a Csesztreg hazai pályán elért 14 gólja sem tartozik a mindennapos kategóriába.

Kerkai Attila

Kezdjük a rangadóval, amit a forduló előtt 3. Hévíz és a listavezető Lenti TE Sport 36 vívott. A fürdővárosiak 2-1-re nyertek, amivel pontszámban közelebb kerültek a lentiekhez, másrészt egy helyet előrébb is ugrottak a tabellán, ugyanis a Tarr Sprint Andráshida gól nélküli döntetlent ért el a Nagykanizsa vendégeként, ezáltal a hévíziek mögé szorult.

Koller Zoltán, a Hévíz edzője is a „matematikával” kezdte, amikor megkerestük.

– Nagyon fontos volt ez a mérkőzés számunkra, hisz 7 ponttal voltunk lemaradva a Lentitől és vereséggel vagy döntetlennel gyakorlatilag elszálltak volna a reményeink a felzárkózásra – mondta Koller Zoltán. – Viszont a forduló után azt mondom, hogy a jelenlegi első négy helyezett között fog eldőlni a bajnoki cím. Maga a Lenti elleni találkozó úgy alakult, ahogy elképzeltem. Tudtuk, hogy ellenfelünk remek támadókkal rendelkezik, így a biztonságos védekezésre nagy hangsúlyt fektettünk, és ez fontos volt.

A hévíziek csapatkapitánya, Karakai András (zöldben, karszalaggal) csap le egy labdára a középpályán a Lenti elleni mérkőzésen. Fotó: Katona Tibor

A Lenti TE előnye tehát négy pontra olvadt, de Sebők József edző ettől még nem „stresszel”. Bár értékelése szerint többet is kihozhattak volna a mérkőzésből.

– Nem érdemeltünk vereséget – hallottuk tőle két nappal a találkozó után. – Próbáltuk a saját játékunkat játszani, ez sikerült is, csakhogy a gólokat két figyelmetlenségből kaptuk, s ez nem volt benne a számításainkban. Voltak helyzeteink, de most kikaptunk. Fenntartom: nekünk most kezdődik el a bajnokság, most jönnek az erősebb ellenfelek. Hogy mást ne említsek, szombaton a Csesztreget fogadjuk, ami nagy meccsnek ígérkezik. Összességében: ha valaki azt mondta volna a bajnokság elején, hogy 22 forduló után az élen állunk, ráadásul négy pont előnnyel, minden további nélkül beleegyeztem volna.

A 22. forduló legmeglepőbb és legnagyobb különbségű győzelmét a Femat-Csesztreg aratta, amely a Letenye ellen 14-1-re diadalmaskodott. A különbség a megyei I. osztályban is szokatlan, és jelentősen javultak az egyéni gólstatisztikák is, hiszen a csesztregiektől Nagy Norbert ötször, míg Pethő János négyszer volt eredményes. Sőt, előbbi a megyei góllövőlista élére ugrott 23 góljával, míg a 21 találatos Pethő jelenleg a harmadik.

– Nem emlékszem, hogy felnőtt mérkőzésen valaha is lettem volna ötször eredményes, és talán ilyen nagyarányú sikerben sem volt még részem – vallotta be Nagy Norbert, amikor a siker titkáról kérdeztük. – Alapvetően meghatározta a játékot, hogy a Letenye csere nélkül érkezett, és sérülés miatt már a tizedik perc környékén megfogyatkozott. De az elején még nekik volt egy nagy helyzetük, aztán valóban beindult a csapatunk. Volt időszak, amikor öt perc alatt hármat lőttünk. A csapat érzésem szerint lendületben van, és nemcsak emiatt a gólzáporos találkozó okán, hanem mert mind a hat tavaszi meccsünket megnyertük. Következik a Lenti elleni találkozó, ha azt is sikerülne megnyerni, közel kerülnénk hozzájuk. A dobogót mindenképpen szeretnénk elérni a szezon végére, én viszont az a típus vagyok, aki csak a következő meccsig gondol előre, úgyhogy most csak a Lenti jár a fejemben.

A góltermést tekintve Nagy Norbert elmondta: a csapatukban mindenki szeret gólt lőni, ám természetesen arra is figyelnek, hogy kiszolgálják egymást, hiszen a legfontosabb a csapat érdeke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!