Foci

2015.01.09. 13:05

A megyei csapatok téli tornáját idén más formában rendezik meg

Zalaegerszeg - A Magyar Labdarúgó Szövetség Zala Megyei Igazgatósága az idén is megrendezi téli, műfüves bajnokságát, melynek mezőnye pénteken vált véglegessé. A küzdelmek a jövő hétvégén kezdődnek, és február közepéig tartanak.

Kerkai Attila

Mint pénteken kiderült, végül összesen 17 csapat vesz részt a küzdelmekben, így a kanizsai csoport öttagú lesz. A változást az okozta, hogy a Tófej a nagykanizsai csoportba nyert volna besorolást, ám a gárdának az egerszegi helyszín lett volna jobb, hiszen számos játékosa megyeszékhelyi. Csakhogy az egerszegi két csoportból területileg sem lett volna indokolt bárkit is áttenni a kanizsai mezőnybe, így a Tófej végül nem indul a kupán. A megyei igazgatóságon még várták a Molnári válaszát, hogy utólag vállalja-e a szereplést, ez azonban nemleges volt, így lezárták a nevezéseket.

– Jobb lett volna persze, ha Nagykanizsán is hat csapat szerepel, de megoldjuk, így mindegyik csapatnak lesz egy szabadnapja – mondta Józsi György megyei igazgató, amikor immár a végleges forgatókönyvről kérdeztük. – A ZTE FC beruházásában épülő második nagyméretű műfüves pálya ugyan nem készült el, de ez sem okoz semmilyen gondot. Annyit kellett tennünk, hogy újra egyeztettük az időpontokat, s mára ez is megtörtént.

A műfüves sorozatot tavaly rendezték meg először Zalában, és nagy sikert aratott a csapatok körében. Akkor három helyszínen zajlottak a küzdelmek. Hévízen az idén nem lesznek mérkőzések, aminek oka, hogy a sorozatra arról a környékről nem neveztek csapatok. Továbbá a viadal lebonyolítása is módosul, hiszen nem lesz rájátszás, hanem a csoportmeccsekkel véget ér a sorozat.

És hogy mindez nem visszalépés-e? – erről is kérdeztük Józsi Györgyöt.

– Egyáltalán nem az, hiszen ezt a lehetőséget mintegy szolgáltatásként nyújtjuk a csapatoknak, és nem kötelező benne részt venni – válaszolta. – Aki él vele jelentkezik, aki nem, másként oldja meg a felkészülését. Mi ehhez adunk segítséget, hiszen a pályákért nem kell fizetni és ellenfeleket sem kell keresnie a csapatoknak. Előre tudják, hogy mikor, hol, és kivel játszanak. Az idén nem lesz rájátszás, és azért döntöttünk így, mert ez már nem fért volna bele az időbe. Így is, az utolsó csoportmeccseket február közepén rendezzük meg, aztán szinte azonnal kezdődik is a tavaszi szezon.

Csesztreg (pirosban) és Zalaszentgrót 2-2-re végzett a tavalyi tornán. Majd büntetőkkel utóbbi nyert. Fotó: Katona Tibor

Íme a csoportbeosztás és a játéknapok.

Nagykanizsa: Szepetnek, Letenye, Horváth MÉH Kiskanizsa, Páka, Semjénháza. Játéknapok: Január 18., 25., február 1., 8., 15.

Zalaegerszeg, I. csoport: Lets Do It Technoroll Teskánd, Gellénháza, Böde, Femat-Csesztreg, Zalagrár Pókaszepetk, Szerszámsziget-Zalalövő. Játéknapok: Január 18., 25., február 1., 8., 15.

Zalaegerszeg, II. csoport: Police-Ola SK, Páterdomb, Nagykapornak, Türje, Zalaszentiván, Tarr Sprint Andráshida II. Játéknapok: január 17., 24., 31., február 7., 14.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!