Foci

2014.11.27. 16:40

A megye csapata - Lipótra utazik Zala válogatottja

Tizennyolc játékos alkotja Zala megye labdarúgó válogatottját, amely szombaton és vasárnap a Lipóton megrendezendő megyeválogatottak csoportkörében képviseli Zala labdarúgását.

Kerkai Attila

A múlt héten már írtunk róla, hogy a mostani labdarúgó szezonban nem a bajnokság végén, hanem az őszi szezon végeztével rendezik meg a hagyományos vetélkedést. Fentős Pál, a Femat-Csesztreg szakvezetője kapta meg a megyeválogatott irányítását (munkáját Dobos Sándor az Andráshida és Kovács Imre, a Csács-NSE edzője segíti) is azzal indokolta a szokatlan időpontot, hogy így talán egyszerűbb lesz összehozni a csapatot, melynek névsorát nyilvánosságra hozták. De valóban könnyebb volt így válogatni?

– Nem volt egyszerű most sem, hiszen az őszi szezonban voltak elmaradt mérkőzések, melyeket éppen ezekben a napokban pótolnak – hallottuk Fentős Páltól. – A másik ok pedig a szokásos, hiszen akadnak munkahelyi és családi elfoglaltságok is, s miután a nyáron még nem lehetett tudni, hogy mikor lesz ez a torna, egy kissé váratlan volt mindenki számára.

 

Végigfutva a névsoron (lásd keretes írásunk) hat klub ad játékost a megyeválogatottba, de a címvédő és jelenleg a megyei I. osztályban második Hévíz együtteséből senki sem kapott helyet ebben. Természetesen erre is rákérdeztünk, miért nincs hévízi a keretben.

– Azért, mert nem javasoltak játékost a megyeválogatottba a hévíziek – válaszolta Fentős Pál. – Pontosabban egy futballistát igen, de ő sérülése után még csak most épült fel. Korábban öt évig irányítottam Klement István kollégámmal az NB III-as Bakony-csoport válogatottját. Két éve pedig a megyeválogatottat vezetem, de egyszer sem jött javaslat Hévízről. Az, hogy miért, ezt nem én tudom megválaszolni.

Kíváncsiak voltunk rá, tehát megkérdeztük Damina Lászlót, a Hévíz szakosztály-vezetőjét is.

– Természetesen lettek volna labdarúgók, akit szívesen javasoltunk volna a csapatba – mondta Damina László. – Nekik viszont korábban már volt profi szerződésük, így a kiírás értelmében nem lehetnek megyeválogatottak. Fiataljaink esetében pedig úgy láttuk, hogy a többi csapatnak több tapasztaltabb játékosa van még erre a feladatra. Más egyéb ok nincs.

Az esélyekkel kapcsolatban Fentős Pál úgy véli, erősebb lehet a mezőny, mint korábban.

– Az NB III-as mezőny leszűkült, sokan a megyei bajnokságban maradtak, így a korábbi, hasonló vetélkedésekhez képest szerintem erősebb csapatok lesznek ott Lipóton, s nehéz volna jósolni előre – tette hozzá.

Lipóton szombaton és vasárnap 2X25 perces mérkőzéseket vívnak. Műfüvön rendezik a találkozókat, Zala mellett ebben a csoportban Veszprém, Vas, Komárom és Győr-Moson-Sopron csapatai vetélkednek. A győztes jut be a december 13-14-én esedékes szegedi országos döntőbe.

Zala csapatának menetrendje. Szombat: Zala Győr 14.00, Vas-Zala 16.00. Vasárnap: Komárom–Zala 11.00. Zala–Veszprém 13.00.

Korábbi híradásainkban már foglalkoztunk vele, hogy a megyei labdarúgó-bajnokságban több mérkőzést is az őszi idény végén pótolnak. Ma este Lentiben például az őszi elsőség a tét.

Az ősz során az időjárás többször is közbeszólt, s a nagy esőzések miatt elmaradtak mérkőzések, melyeket e hét végén és a jövő héten pótolnak.

Pénteken a megyei I. osztályban villanyfénynél, 17 órától rendezik a Lenti TE Sport 36–Szerszámsziget-Zalalövő találkozót, amely az őszi elsőségről dönt. Jelenleg ebben az osztályban az Andráshida vezet 37 ponttal, azonban a Lenti, amely 35 pontjával a harmadik, győzelme esetén az élre ugrana, s ott is maradna, ugyanis az élboly csapatainak már nem játszanak az idén. A Sebők József vezette lentiek győzelemre készülnek, persze nem vár rájuk könnyű mérkőzés, hiszen a Zalalövő stabil csapat és bármikor képes jó eredményt elérni.

A megyeválogatott kerete

Kapusok: Fábián Ádám (Csesztreg), Tóth Zsolt (Zalaszentgrót).

Mezőnyjátékosok: Gál Tibor, Horváth Tamás, Tóth László (mind Andráshida), Balla Ádám, Hóbor Gergő, Nedelkó János, Horváth Péter, Völgyi Márk (valamennyien Lenti TE), Kasza Krisztián, Molnár Gábor, Nagy Norbert, Pethő János (mindannyian Csesztreg), Éder Tamás, Csongár Péter (mindketten Csács-NSE),  Kellner Tamás (Zalalövő), Tóth Dániel (Zalaszentgrót).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!