Foci

2013.06.19. 09:49

Ötössel hangolt a címvédő - elkezdődött a megyei focibajnokság! (frissítve!)

Rövid nyári szünet után, augusztus 20-án elkezdődött a Zala megyei labdarúgó-bajnokság 2011/12 szezonja. Az első forduló rögtön pikáns meccseket hozott, hiszen a Teskánd a Lentit, míg a Zalaszentgrót a Zalalövőt fogadta. Az újoncok közül a Gellénháza győzelemmel, a Szepetnek döntetlennel, míg a Kiskanizsa egy kiadós vereséggel mutatkozott be. A Zalaszentgrót-Zalalövő mérkőzést a hazaiak a lövői Horváth Tamás jogosulatlan szereplése miatt megóvták, a Versenybizottság pedig helyt adott az óvásnak. A 3 pont a szentgrótiaké.

Urbanics Pál

Zalaszentgrót VFC - Zalalövő TK 0-0

Zalaszentgrót,  250 néző. Jv.: Varga

Zalaszentgrót:  Tóth Zs. - Kovács Zs., Balogh Á. (Kovács), Éder (Horváth B.), Balogh Z., Fodor, Vasas, Varsányi, Komoróczi (László), Virágh, Tóth D. Edző: Fejérvári Ferenc.

Zalalövő:  Horváth G. - Kósik, Csáki, Zelkó, Nagy Á. (Horváth T.), Hozbor, Gál, Kaszás (Boros), Járfás (Toplak), Flander, Nagy Z. Edző: Ostrom János.

Tűző napsütésben kezdődött szombaton délután a Zalaszentgrót - Zalalövő rangadó. Mindkét csapat láthatóan alaposan felkészült a derbire, így sokáig nem is találtak egymáson fogást a felek. Az első félidő vége felé egy jobbról érkező Tóth lövés jelentett veszélyt Horváth kapujára, de igazán nagy helyzetet egyik oldalon sem láthattunk. A második játékrészben is folytatódott a meddő hazai mezőnyfölény, ám Balogh gyönyörű szabadrúgásán kívül (földöntúli bravúrral védett a lövői kapus) nem volt gólszerzési lehetősége nekik sem. Összességében megérdemelt a pontosztozkodás a küzdelmes kilencven perc után.

A Zalaszentgróti VFC a mérkőzés után megóvta a végeredményt, indoklásuk szerint azért, mert a Zalalövőben Horváth Tamás eltiltása ellenére pályára lépett. A Versenybizottság augusztus 23-i határozata szerint a mérkőzés eredményét törölték, a három pontot pedig 3-0-ás gólkülönbséggel a Zalaszentgróti VFC-nek adták.

Jók:  Virág, Tóth D., Balogh Z., illetve az egész vendégcsapat.

Ifjúsági: Zalaszentgrót - Zalalövő 10-0

Gránit Gyógyfürdő SE - Szepetnek SE 0-0

Zalakaros, 250 néző. Jv.: Kondákor

Zalakaros:  Munkácsi - Hollender (Pécsi), Majtán T., Szollár, Beke, Kolperger, Korpics, László, Majtán G., Szalai, Vörös. Edző: Harcz Lajos.

Szepetnek:  Csáki - Lenner (Szalai J.), Farkas, Szalai I., Balázs, Takács, Nagy, Kalinics, Tóth, Sáfrán, Iványi (Szabó B.). Edző: Iványi Lajos.

A hazaiak nem tudták feltörni a jól záró vendégek védelmét.

Az élvonalban most debütáló Szepetnek edzőjével Iványi Lajossal beszélgettünk a meccs után: - Igazságos döntetlen született, de tény a nagy meleg kicsit rányomta a bélyegét a játékra. Nem vagyok teljesen elégedett, de elégedetlen sem, hiszen a tavalyi bajnokság bronzérmesével játszottunk döntetlent. Fiatal csapatomnak még szoknia kell az első osztály légkörét, el kell hinniük, hogy most már ők is ide tartoznak és akkor az eredmények is jönni fognak - zárta mondandóját a tréner.

Jók:  Majtán T., László, Szollár, illetve Farkas, Balázs, Tóth.

Ifjúsági: Zalakaros - Szepetnek 3-3

Let's Do It Technoroll TE - Lenti TE 2-1 (1-1)

Teskánd, 200  néző. Jv.: Bordás

Teskánd: Fábián - Szabó A., Szekeres, Szita (Pásztor), Simon, Szabó B., Vas (Németh), Nagy (Nyári), Lepár, Horváth L., Horváth J. (Palkó). Edző: Kovács Imre.

Lenti:  Balogh - Lőrincz, Kondákor, Tóth, Hóbor, Kozák (Szekeres), Czigány (Orbán), Kiss, Nagy, Völgyi, Pozsgai. Edző: Herman István.

Nagy küzdelem, hazai győzelem.

A hazaiak trénere, Kovács Imre érthetően boldog volt a győzelem után: - Döntetlenszagú mérkőzés volt, ahol a vendégek vezetése után sikerült megfordítanunk a meccset. Az igazságohoz hozzátartozik, hogy 2-1 után már inkább nekünk voltak helyzeteink, így megérdemelt a sikerünk. Sajnos a 20. és a 38. percben is sérülés miatt kellett cserélnem, főleg az első csere - középső védő - zavarta meg a csapatom.  Három új igazolásunk is a kezdőben kapott helyet a meccsen, összességében elégedett voltam az új fiúkkal. Tavaly is a Lentivel kedtük a bajnokságot, akkor kikaptunk, ezúttal viszont jól kaptuk el a fonalat, remélem folytatni is tudjuk majd a következő fordulóban - összegzett a teskándiak mestere.

A videóösszefoglalót Horváth István "Sityu" készítette

Gólszerzők: Simon, Horváth L., illetve Kiss.

Jók: Szekeres, Lepár, Fábián, illetve Balogh, Tóth, Orbán.

Ifjúsági: Teskánd - Lenti 2-1.

Gellénháza-Farkas Pálinka - Femat Csesztreg SE 2-1 (1-0)

Gellénháza, 300 néző. Jv.: Pethő

Gellénháza: Széplaki M. - Friss, Farkas M., Magyar (Katona), Miklós, Balog, Borsos Cs., Farkas T., Kónya (Bakos Cs.), Szegleti (Bakos D.), Borsos  D. Edző: Csányi Imre.

Csesztreg: Szommer - Kasza, Fentős, Molnár G., Nemes, Szabó Zs., Németh I., Nagy N., Kiss B., Pethő, Bagó. Edző: Fentős Pál.

Megérdemelt hazai győzelem a jól szervezett vendégek ellen.

Gólszerzők: Farkas M., Krajcár, illetve Kiss B.

Jók: Bakos, Csondor, Farkas M., Farkas T., Friss, Miklós, illetve Fentős, Kovács.

Ifjúsági: Gellénháza - Csesztreg 1-5

Tóth-Hús Zalagrár Pókaszepetk SE - Z.Becsali Tungsram LSE 3-1 (0-0)

Pókaszepetk, 250  néző. Jv.: Husz.

Pókaszepetk: Juhász - Tibola (Huszár), Pintyőke, Fenk (Kovács), Csik, László (Füzi), Száraz, Büki, Bertók, Csécs Z., Hemela. Edző: Németh Ferenc.

Becsali: Lepár - Balogh, Sárközi, Gáspár, Erdélyi, Szekeres, Domján (Goldfinger), Horváth D. (Molnár), Farkas, Horváth Z. (Orbán), Lukács. Edző: Jandovics Jenő.

Megérdemelt hazai győzelem  a mezőnyben jól játszó vendégek ellen.

Gólszerzők:  Csécs Z. (3), illetve Orbán.

Jók:  Csécs Z. (a mezőny legjobbja), Csik, Büki, Pintyőke, Fenk, illetve senki.

Ifjúsági: Pókaszepetk - Becsali 4-1

Miklósfa SE -Műszer Automatika FC Napred Tótszentmárton 1-4 (1-2)

Miklósfa, 320 néző. Jv.: Molnár.

Miklósfa:  Hovánszky - Dezső, Papp (Verebélyi), Csepregi, Gerencsér, Jakab (Anger), Orbán, Szakmeiszter, Matyók (Varga), Auer (Zinszki), László. Edző: Kiss István.

Tótszentmárton:  Csányi - Grudics, Kozári, Plánder (Kósa), Tislér, Fenusz, Horváth (Molnár), Markek, Kovács, Kőrösi (Csányi II.), Kovás. Edző: Visnovics László.

Hazai helyzetek, vendég gólok.

Gólszerzők:  László, illetve Markek (2), Kozári, Kőrösi.

Jók:  Auer, László, Orbán, illetve Csányi (a vendégek kapusa a mezőny legjobbja)

Ifjúsági:  Miklósfa - Tótszentmárton 2-3.

Semjénháza SE - Evo-Komplex Egervár TE 2-1 (1-0)

Semjénháza,  150 néző. Jv.: Vizi.

Semjénháza: Lajkó - Nagy, Németh G., Kuzma, Mulasics, Kónya, Billege (Preksen), Tóth, Mód (Jankovics), Hegedűs, Stróber. Edző: Csóka Zsolt.

Egervár: Németh - Csalló (Szijjártó), Papp, Pilisi, Szente, Dömötör, Bognár, Varga, Horváth, Bangó, Bencze. Játékos-edző: Bencze Péter.

Megérdemelt hazai győzelem.

Gólszerzők: Mód, Tóth, illetve Papp.

Jók: Az egész hazai csapat, illetve Bognár, Papp, Pilisi.

Ifjúsági: Semjénháza - Egervár 2-4.

Kentaur Sprint Andráshida SC - Kiskanizsai Sáskák 5-0 (4-0)

Andráshida,  150 néző. Jv.: Földszin.

Andráshida: Babina - Szijjártó, Bandics, Török (Tóth), Varga Sz. (Májer), Luki, Sági A. (Huber), Sági G. (Kovács B.) Méhes, Kovács L., Horváth T. Edző: Dobos Sándor.

Kiskanizsa: Erdélyi (Márton) Kálovics Á., Gyulai Cs., Szántó, Horváth (Ganzer), Csordás, Rajnai, Visnovics (Mihályfalvi), Simon (Farkas), Földes, Kálcsics (Cserfő). Edző: Ifjovics Ferenc.

Megérdemelt hazai győzelem a lelkes vendégek ellen.

Gólszerzők:  Kovács L., Sági G., Méhes (2), Bandics.

Jók:  Bandics, Luki, Sági A., illetve Simon, Szántó.

Ifjúsági: Andráshida - Kiskanizsa 1-5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!