Foci

2013.06.21. 14:50

Diégók estéje, vagyis Uruguay visszajött a "meccsbe"

A labdarúgó Konföderációs Kupa keretében a B-csoport játéknapjának felvezetése hozott egy kellemes edzőmérkőzést (Spanyolország - Tahiti 10-0), majd egy éles dél-amerikai - afrikai (Uruguay - Nigéri 2-1) csatát. Uruguay győzelme egyben a Diégók mérkőzését is hozta, hiszen Lugano és Forlán is eredményes volt.

Spanyolország kellemes edzőpartnerre lelt Tahiti válogatottjában, hiszen az óceániaiak gyakorlatilag érdemi ellenállást nem fejtettek ki a kilencven perc során.

- Tahiti felvállalta a támadásvezetés kísérletét is, vagyis a fair play szellemében játszottak, ezért minden elismerésem az övék - szólt Vicente del Bosque, a spanyol szövetségi kapitány elismerően az ellenfélről. - Nem hiszem, hogy a végeredmény bármilyen módon is ártott volna a torna megítélésének, talán még inkább erősítette is azt. Különben azért nem tudtunk több gólt lőni, mert ellenfelünk egyszerűen nem hagyta azt.

A másik találkozó, vagyis az Uruguay - Nigéria legjobbjának választott Diego Forlán elmondhatja magáról ugyanazt, amit néhány napja az olasz Andrea Pirlo is megcselekedett, vagyis a századik válogatottságát góllal, no és győzelemmel ünnepelte.

- Felemelő volt számomra mindaz, amit a nigériaiak elleni találkozón átélhettem - így a 34 esztendő támadó. - Az én koromban egy labdarúgó már nem tudhatja, még mennyi van vissza pályafutásából, ezért is értékes számomra különösen ez a győzelem és saját teljesítményem.

Szombaton este következhet a futballtörténelem egyik legnagyobb presztízsű találkozója a Brazília - Olaszország párosítás keretében: az A-csoport két hatpontos társulata arról dönt, melyikük kerüli nagy valószínűséggel az aktuális világbajnok spanyolok legénységét. Vasárnap aztán a "vörös fúriák" sokat tehetnek azzal a nyelvrokonságért, ha legyőzik a három pontos nigériaiakat, míg a szintén három pontos "uruk" győzelme aligha lehet kérdéses Tahiti ellen, így Luiz Suarezék léphetnének a négy közé.

A szombati program (magyar idő szerint), A-csoport: Brazília - Olaszország, 21 óra és Japán - Mexikó, 21 óra. Vasárnap, B-csoport: Nigéria - Spanyolország, 21 óra és Tahiti  - Uruguay, 21 óra.

Konföderációs Kupa, B-csoport: Spanyolország - Tahiti 10-0. G.: F. Torres (5., 33., 57., 78.), D. Silva (31., 89.), D. Villa (39., 49., 64.), Mata (66.). Uruguay - Nigéria 2-1. G.: Lugano (19.), Forlán (51.), illetve Obi Mikel (37.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!