Foci

2006.07.10. 02:27

Aki büszke, hogy magyar

Szombathely - A Haladás 11-szeres válogatott labdarúgója, az 59 éves Halmosi Zoltán a világbajnokság összes mérkőzését megtekintette. Csak azt sajnálja, hogy neki neki nem volt alkalma vb-n szerepelni.

Mórocz Zsolt

Marseille a mai napig fájó emlék marad Szombathely - A Haladás 11-szeres válogatott labdarúgója, az 59 éves Halmosi Zoltán a világbajnokság összes mérkőzését megtekintette. Csak azt sajnálja, hogy neki neki nem volt alkalma vb-n szerepelni. Leszámítva az ausztriai kiruccanást, csak a Haladás csapatában futballozott Halmosi Zoltán, aki 306 NB I-es mérkőzésen lépett pályára. A válogatottban 11 alkalommal jutott szóhoz, s az írek elleni vb-selejtezőn gólt is szerzett. A mindent eldöntő, a Csehszlovákia elleni találkozón is pályára lépett, de a mai napig fájó emlék marad számára a marseille-i kínos vereség. - Jó lett volna akkor kijutni a vb-re, de ez 22 évesen nekem nem adatott meg. Tudomásul vettem, hogy amibe születtem, abban kell élnem, de büszke vagyok a magyarságomra. A mostani vb valamennyi mérkőzését megnéztem, s azt tapasztalom, hogy nagyon taktikussá vált a labdarúgás. A játékosok számára szinte négyzetcentiméterre be van rajzolva pálya. Az európai csapatok az eredményes, míg a dél-amerikaiak a szép futballt játszották, s láthattuk, hogy melyik stílus kerekedett felül. A színvonal nem átlagon felüli, voltak gyengébb és jobb mérkőzések is egyaránt. A helyosztók? A céltudatos, meg nem alkuvó németek lesznek a bronzérmesek, mert ahogy mondani szokás a németek még puska nélkül is lőnek. Szerintem az aranyérem az olaszok birtokába kerül, a franciák most nem tesznek csodát - mondta az egykori kiváló középpályás. Fotó Kiss Teodóra Szombathely - A Haladás 11-szeres válogatott labdarúgója, az 59 éves Halmosi Zoltán a világbajnokság összes mérkőzését megtekintette. Csak azt sajnálja, hogy neki neki nem volt alkalma vb-n szerepelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!