Életmód

2015.08.07. 15:36

Az anyatejes táplálásnak több előnye is van

Páka - A helyi, kisebb közösségekben is fontos felhívni az édesanyák figyelmét a szoptatás jelentőségére.

Korosa Titanilla

Erről is szó esett a szoptatás világhete alkalmából a pákai óvodában tartott rendezvényen, amelyet Lenti járás védőnői szerveztek. A programra az édesanyákat és gyermekeiket várták. Kisebbek és nagyobbak egyaránt találhattak elfoglaltságot maguknak, hiszen a különféle kézműves tevékenységek mellett zenés, éneklős babamókába is bekapcsolódhattak. Az anyukák pedig kérhettek számmisztikai elemzést, s egészségügyi szűrésekre is lehetőség nyílt.

A zenés babamóka is része volt a programnak. Horváth Brigitta családgondozó (balra) és Bajsz-Berta Anita védőnő vezetésével dalokkal, mondókákkal ismerkedtek meg a gyerekek Fotó: Korosa Titanilla

Az anyatej csodaszer, mindig a baba igényeihez alkalmazkodik. Mi, védőnők már az anyukák terhessége alatt felhívjuk a figyelmüket arra, milyen fontos a szoptatás. Az anyatej megvédi a babákat a fertőzésekkel szemben, a szoptatott csecsemők ritkábban betegek, felnőtt korban pedig kisebb eséllyel lesznek túlsúlyosak, cukorbetegek, allergiások. Emellett a szoptatás az édesanyák szervezetére is jótékony hatással van, hiszen előbb visszanyerik alakjukat, valamint csökken a petefészek és az emlő rák kialakulásának esélye is mondta Bajsz-Berta Anita pákai védőnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!