Egyéb

2010.12.27. 03:29

Tornáztassuk arcunkat a feszes, fiatalos bőrért

Valljuk be hölgyeim őszintén, a feszes arcbőr annál jobban a szívünk vágya, minél több gyertyát fújunk el a születésnapi tortánkon. Jó hír, hogy soha nem késő tenni is ezért.

Horváth Viktória

Körülbelül két és fél évvel ezelőtt látott a tornáról riportot az egyik reggeli műsorban, s nem sokkal később jelentkezett is tanfolyamra, ahol elsajátította a fogásokat Varga Hajnalka. A ráncosodás az izmok és az arcon levő szövetek folyamatos vízveszteségének a következménye. A bőr lassan és csak bizonyos mértékig tudja követni az alatta levő izomtömeg csökkenését, de a rugalmassága véges, emellett maga is vékonyodik, zsugorodik, különösen, ha a folyadékegyensúlya fölbillen. A fogyatkozó izom fölött holt tér alakul ki, a bőr összegyűrődik.

- Az arctorna éppen ezt a folyamatot fordítja vissza, a hatásköre ott kezdődik, ahol a kozmetikumoké véget ér: a bőr alatt. Mint minden erős munka, növeli az izom tömegét, az arcon alulról tölti fel és simítja a bőrt. Tehát nem a bőrt kezeli, annak a kisimulása az izom erősödésének, rugalmasodásának, tömegnövekedésének a következménye. Az erős gyakorlatok persze a bőrt sem hagyják érintetlenül: javul a keringése - a vér- és nyirokkeringés -, tisztulnak az érfalak, erősebb, egészségesebb lesz a bőrszövet.

 


A feszes állért például a következő gyakorlatot csinálhatjuk: a szánk melletti ráncot takarjuk le a tenyerünk élével, közben úgy mosolyogjunk, hogy nagyon megfeszítsük és fölfelé kunkorítsuk a szájzugunkat. Ezt néhány másodpercig megfeszítve tartjuk, elengedjük, majd újra feszítjük.

- A gyakorlatokat ülve és fekve végezzük, megfelelő takarásokat, ellentartásokat alkalmazva, melyek megvédik a bőrt az összetöréstől, nehezítik az izmok munkáját, így elősegítve azok gyorsabb fejlődését. Fejtetőtől a mell aljáig minden arcizmot megdolgoztatunk, beleértve az orcát és a hátsó arcizmokat is, hozzákapcsolva külön mellgyakorlatokat. Egy áttornáztatott, erős izmú arc eredményesebbé teszi a kozmetikus munkáját is, hiszen a feszesebbé váló izomtömeg fölött kisimul a bőr. A gyakorlatok javítják az arc vérellátását, fokozzák a nyirokkeringést, így a tréning nem csupán ránctalanít, de anyagcsere-fokozó, bőrméregtelenítő, keringést stimuláló hatással is bír - sorolta Varga Hajnalka a kellemes mellékhatásokat.

 

A szemöldök közötti és a homlok szigorú ráncait is kisimíthatjuk, a szarkalábakat, karikákat és táskákat is enyhíthetjük, a meglazult részeken megereszkedett arcizmot megemelhetjük, a kontúrját vesztett állat visszahúzhatjuk, a tokát lefogyaszthatjuk, és a nyak izmait is ruganyossá edzhetjük. Ha kitartóan és szakszerűen tornáztatjuk arcizmainkat, akár egy évtizeddel is fiatalabbnak látszódhatunk kortársainknál.

Három hét után már látható lesz

A módszer biztos elsajátításához 5 hónap szükséges, mondta el Varga Hajnalka, heti 2x1 órányi gyakorlással. Talán soknak tűnik első hallásra, de nem fog kárba vészni a munkánk, ebben biztosak lehetünk! A változást a harmadik hét után már láthatjuk saját magunkon, a harmadik hónap után a külvilág számára is láthatóvá válik. Későbbiekben a torna otthon is végezhető önállóan, de lehetőség van rendszeres csoportos tornára is szakmai irányítással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!