Illatos asztaldíszek és adventi koszorúk

Többek között szárított alma-, narancs-, és citromkarika is került azokra az adventi koszorúkra, amit a nagykanizsai Horvát Kisebbségi Önkormányzat hölgytagjai készítettek.

Benedek Bálint

Már közel hétéves hagyomány a HKÖ adventi készülődése, melyen a klasszikus formájú koszorúkon túl asztaldíszeket, s egyéb díszeket készített a húszfős társaság. Még a szervező, Vargovics Józsefné elnököt is meglepte a sok érdeklődő, de örült, hogy ennyien kíváncsiak a horvát népszokásokra.

- Nálunk a friss, illatos fenyőágak, a szárított vagy épp aszalt gyümölcsök felhasználásával készülnek a díszek - mondta Vargovics Józsefné. - Ezenkívül ugyancsak bátran használhatunk csonthéjasokat, diót, mogyorót, mandulát, de a természetben megtalálható toboz, a tölgyfa termése a makk is izgalmassá teheti a koszorúnkat.

Vargovics Józsefné hozzátette: nemcsak a hölgyek, hanem a férfiak számára is készíthetünk díszeket, melyben a klasszikus bordó és zöld
színeken kívül szürke valamint a fehér összeállítás is elterjedt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!