Külföldön tanult ételspecialitásokat készítettek a páterdombi diákok (képgalériával)

A Páterdombi Szakképző Iskola diákjai közül nyáron többen is részt vettek külföldi szakmai gyakorlaton. Szombaton a különböző tájak specialitásait mutatták be.

Sinkovics Eta

Az intézmény a Leonardo-program keretében 2005 óta szervez szakmai gyakorlatokat külföldre. Dél-Tirolban, Bajorországban, illetve a Ligur tengerpart szállodáiban töltöttek hasznos időszakot a konyhai és éttermi területen a szakközépiskolás, illetve szakiskolás tanulók. Átlagosan évente 15-20 fő vesz részt a 4, illetve 8-10 hetes gyakorlatokon.

- A szakmai munka, a német és olasz nyelv tanulása, a teljesen más kultúrájú környezetben való létezés hatalmas megmérettetést jelent diákjaink számára  hangsúlyozta Csiszár Zsoltné program koordinátor.

Szombaton az oktatási kabinetben a gyakorlaton részt vett diákok a meghívott vendégeknek bemutatták az adott tájegységek ételeit, melyeket maguk készítettek. A specialitások között szerepelt többek közt dél-tiroli sütőtök krémleves, almás rétes, s tipikus bajor káposzta, zsemlegombóccal.

Vass Katalin az olaszországi Schennában, négycsillagos hotelben pincérkedett nyolc héten át.

- Rengeteg újdonságban volt részem, s a szakmai munka mellett jutott idő a környéken kirándulásokra is. Azt tapasztaltam, az olaszok jobban odafigyelnek a vendégekre, nemcsak kiviszik az ételt, hanem beszélgetnek is velük - említette Katalin.

Társára, Horváth Milánra az olaszok által használt tömérdek mennyiségű sajt és a magyar konyhától eltérő fűszerek használata tett mély benyomást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!