Büntetővel győztek a "Fekete Csillagok"

Ez a mérkőzés már sokkal élvezhetőbb volt a kora délutáninál. a második félidőben megfogyatkoztak a szerbek, de mégsem az emberhátrány, hanem Kuzmanovics butasága döntötte el a mérkőzést. 16-oson belüli kezezése után Asamoah Gyan értékesítette a vb első tizenegyesét.

zaol.hu

Szerbia-Ghána 0-1 (0-0)

Pretoria, Loftus Versfeld Stadion,36 ezer néző

Jv.: Hector Baldassi (argentin)

Szerbia: Stojkovic - Ivanovic, Vidic, Lukovic, Kolarov - Krasic, Stankovic, Milijas (Kuzmanovic 62.), Jovanovic (Subotic 76.) - Zigic (Lazovic 69.), Pantelic. Szövetségi kapitány: Radomir Antics

Ghána: Kingson - Pantsil, Mensah, Vorsah, Sarpei - Annan, K.P. Boateng (Addy 90+1.), Tagoe, Asamoah, Ayew - Asamoah Gyan (Owusu-Abeyie 90+3.). Szövetségi kapitány: Milovan Rajevac.

gól: Asamoah Gyan (84.)

sárga lap: Zigic (19.), Lukovic (59.), Kuzmanovic (83.), ill. Tagoe (89.)

piros lap: Lukovic (74.)

A két csapaton végignézve már a kezdéskor láthattuk, hogy nem akármilyen mérkőzés lesz ez a mai. Mindkét válogatott tele van csillagokkal, így a nevek alapján megalapozottak a várakozások.

Gyorsan egymásnak is estek a csapatok, előbb Pantelic, majd a ghánaiaktól Annan jelezte egy-egy kemény bombával, hogy nem lacafacáznak. A félidő hátralévő részében mindkét csapat próbálkozott, de nem alakult ki igazán nagy gólhelyzet.

A második játékrész ugyanolyan küzdelmesen folytatódott, mint amilyen az első volt. Az 55. perben Ayew mjdnem előnyhöz juttatta csapatát, de hiába volt üresen, nem tudta befejelni a tiszta helyzetet.

A 61. percben ismét Ayew húzott el majd ívelt át a hosszúra, Prince Tagoe viszont nem találta el jól a labdát. Ghána egyre inkább fölénybe került a mérkőzés ezen részében.

A 74. percben megfogyatkoztak a szerbek, Alekszandar Lukovics megrángatta Asamoah Gyant,  mehetett is zuhanyozni második sárga lapja után.

 A 79. percben nagy helyzetét hagyták ki az emberhátrányban játszó szerbek, a Zsigics helyére beállt Lazovics beadása után Pantelics lyukat rúgott, Milos Kraszics lövését viszont elképesztő bravúrral hárította a ghánai portás

Az európai csapat egyre inkább belelendült, nem igazán volt érezhető, hogy emberhátrányban játszanak. A futball örök törvénye azonban ezúttal is beigazolódott, hiszen egy ártatlan szituáció után megszerezte a vezetést Ghána. Egy bal oldali beadás után Kuzmanovics nagyon bután, kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül. Büntető plusz sárga lap! Asamoah Gyan nagy erővel, magabiztosan bevágta, vezet Ghána.

Ezt az előnyt megtartották a hátralévő percekre, így megérdemelten nyertek az afrikaiak még akkor is, ha egy óriási hibának köszönhetik győzelmüket. A meccs érdekessége volt, hogy mindkét oldalon szerb szövetségi kapitány ült a padon, így egy szerbnek legalább maradt oka az örömre is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!