Amikor csak a kebel tartja a ruhát (képgalériával)

A báli szezon legnagyobb kérdése nem az, hogy hova menjünk szórakozni, hanem hogy miben legalábbis a hölgyek szerint. A ruha kiválasztása az este hangulatát is meghatározhatja.

zaol.hu

- A tavalyi divatszínek mellé, mint az arany és az ezüst, idén a padlizsán, a türkizkék és a pink is csatlakozik. De persze az örök kis fekete is megmarad - tudtuk meg dr. Oroszlánné Pilipár Krisztinától, az egyik zalaegerszegi Kossuth téri ruhaüzlet tulajdonosától. Hozzátette, a színek változatossága mellett egyre több anyag jellemzi idén a báli estélyiket: fodrok, csipkék, zsabók, húzások díszítik még a legegyszerűbb ruhákat is.


- Egészen változó, hogy milyen alkalmi öltözetet választanak a hölgyek, akad, akinek a nadrágkosztüm is megfelel. Alapvető szabály, hogy formális bálokra földig érő, gyakran abroncsos nagyestélyi és színben hozzá passzoló kesztyű dukál. Stóla vagy pellerin használata vacsora közben kötelező: a fedetlen vállakat illik eltakarni.Oldottabb hangulatú bálra vagy partyra érdemes koktélruhát választani. Anyagában könnyebb, viselete egyszerűbb, kevésbé díszített.

A kiegészítőkről szólva megjegyezte, elrontani, de megmenteni is lehet vele egy alkalmi ruhát. A cipő és a táska színében harmonizáljon a ruhával, de nem muszáj egyszínűnek lenniük. A szandál és a csizma tilos, a finom harisnya viszont nélkülözhetetlen.


- Sokan nem mernek egy rózsaszínű ruhát bevállalni, mert félnek, jövőre már nem tudják felvenni, már pedig legtöbben nem csak egyszer óhajtják viselni a hétezer vagy akár harmincezer forintot is kóstáló ruhát. Ők jól megválasztott kiegészítőkkel dobhatják fel a régi darabot.
Akinek határozott elképzelése van a ruhájáról, egy tapasztalt és ügyes varrónővel is megvalósíttathatja azt.

- Sokan képpel jönnek, de olyan is akad, aki bizonytalan. Adok ötletet, mutatok anyagokat és együtt találjuk ki - avatott a gyakorlatba Müller Beatrix varrónő. Az arányos testalkathoz a feszülő ruhát, míg gömbölyebb formákra a hosszanti szabásvonalat ajánlja. Illetve, hogy azt, hogy a hölgyek bátran emeljék ki előnyös testrészeiket feltűnő dísszel, ami odavonzza a tekintetet. - Érdekes, de idén még egy feketét sem kértek tőlem - mutatta a készülő zöld, kék és piros színű ruhákat. - Azok varratnak alkalmi öltözetet, akik nem szeretnék, ha a ruhájuk szembe jönne velük az estélyen, ennek viszont ára van, az alkalmi öltözet elkészítése húszezer forintnál kezdődik. Sokan évről évre átalakíttatják ugyanazt az estélyit. Egy rosszul megválasztott felső, például nagy mellek esetén egy pánt nélküli fazon ahhoz vezethet, hogy a hölgy egész este a felsőjét húzogatja felfelé.


Darázs Zsófia ruhapróbára érkezett a szalonba, mint elmondta, az egyszerű földszíneket kedveli és a romantikus szabásvonalat. S hogy miért varrat, miért nem vásárol? Mert egyedi stílusa van. Beatrix tapasztalatból már jól tudja, miben is érzi jól magát egy bálon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!