A fürdő szakmának országos marketingre is szüksége lenne

Kehidakustány - Finanszírozási kérdésekkel kapcsolatos érdekképviseleti tennivalókról és a fürdők biztonságáról tárgyalt közgyűlésén a Magyar Fürdőszövetség.

PLT

A társaság elnöke, dr. Németh István szerdána KehidaTermálban tartott sajtótájékoztatón elmondta: noha az OEP és a gyógyfürdők már tavaly év végén megállapodtak a finanszírozással kapcsolatosan, az egészségügyi miniszter még nem írta alá a hatályba helyezést. Ez gazdaságilag nagyon komoly bevételkiesést jelent az érintett, amúgy sem könnyű helyzetben lévő fürdők számára. A szövetség e kérdésben próbál előrelépni.


Fürdés a Kehidatermálban: a fürdők nincsenek könnyű helyzetben - ZH fotó: Sámel József

A fürdők biztonságáról, a nyári vizsgálatok eredményéről dr. Faludy Gábor, az Országos Tisztiorvosi Hivatal főosztályvezetője számolt be. Mint mondta, több hatóság bevonásával két nagy ellenőrzést tartottak, összességében nem volt rossz a helyzet. Horváth Vencel alelnök azt tette hozzá, hogy a fürdők biztonságával kapcsolatosan rendezni kellene a jogi szabályokat. Horváth Tihamér, a házigazda fürdő ügyvezetője a támogatottságot említette fontos dologként, mondván: a fürdő szakmának országos marketingre is szüksége lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!