Zalakarosnak nem kell egy török testvérváros?

Zalakaros - A közeljövőben várhatóan nem szaporodik török településsel a dél-zalai fürdőváros testvérvárosainak listája - a zalakarosi képviselők ugyanis nem látták indokoltnak egy ilyen jellegű kapcsolat kialakítását.

Horváth Viktória

A zalakarosi önkormányzatot a Török Köztársaság keszthelyi konzulátusa kereste meg azzal, hogy amennyiben élni kívánnak a lehetőséggel, hozzásegítik őket egy török várossal való kapcsolatfelvételhez. A javaslatról legutóbbi ülésén tárgyalt a dél-zalai fürdőváros képviselő-testülete. 

A képviselők felszólalásai nyomán azonban kiderült: a többség igazából nem támogatja az indítványt, bár volt, aki rámutatott: udvariasságból nem szabad kerek-perec elutasítani a felvetést. 

Indokként felmerült, hogy korábban kiderítették, a dél-zalai település vendégeinek zöme a fürdővárostól számított mintegy 600 kilométer sugarú körön belülről érkezik - s testvérvárosi kapcsolataikat ehhez a távolsághoz szeretnék igazítani. Végül a városatyák úgy döntöttek: halasztó jellegű választ adnak a megkeresésre, a javasolt testvérvárosi kapcsolat részleteinek pontosítását kérve - és csak azutáni végleges döntést ígérve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!