Dalokra cserélt parlagfüvek

Nagykanizsa - A parlagfű-mentesítés közös ügy, lapunk Tiszta levegőt programjához csatlakozva a Kanizsa Rádió immár másodszor hirdette meg a parlagfüves kívánságműsort.

Benedek Bálint

A gyökerestől kitépett gyomnövényért cserébe a hallgatók dalt kérhettek és kisebb ajándékokat is kaptak. A rádió vezetője, Ladola József szerint a lényeg az üzenet, hogy  a parlagfű írtása mindenkinek kötelező feladat kellene, hogy legyen.

A rádióban a parlagfű gyűjtőket, Pászti János műsorvezető várta. Az adás kezdte után néhány perccel meg is indult a roham, a hallgatók embermagasságú parlagfüvekkel a hónuk alatt érkeztek, s pillanatok alatt gyomnövény-dzsungelt varázsoltak a stúdióba.


Ladola József (jobbra) és ifjú parlagfű-gyűjtő lovagok a Kanizsa Rádióban
Fotó: Szakony Attila

- A fiammal, Csabával együtt a város szélén, a vasúti sínek mellől írtottunk ki egy kisebb területet - mondta Kurucz Lajosné. - Igyekszünk minden évben néhány száz tövet kihúzni, megakadályozva a túlzott elszaporodását.

- A Szengyörgyvári hegyen a mamámmal közösen húztuk ki parlagfüveket  -mesélte a hevesi Kocsis Ferenc Dániel. - Sokan tüsszögnek ettől a növénytől, ezért talán egy kicsit segítettünk rajtuk azzal, hogy ezeket az óriási zöld szörnyeket kihúztuk a földből.

Négy fiatal a kiskanizsai autópálya feljáró mellett talált rá a több, mint 50 szál termetes parlagfűre, amit azonnal dalra is váltottak a Kanizsa Rádióban.



Tegyünk együtt a parlagfű ellen! - olvassa el rovatunk cikkeit. Klikk IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!