Megrendítő fotók az M7-esen történt halálos balesetről! (frissítve 13:50)

Becsehely - Egy ember meghalt az M7-es autópálya zalai szakaszán, amikor csütörtökön reggel egy kamion és egy utánfutós mikrobusz összeütközött - tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ügyelete.

MTI/AP

A baleset Becsehely közelében történt csütörtökön, hajnali 2 óra körül, az autópályát a helyszínelés és a műszaki mentés idejére, teljes szélességében lezárták a horvát határ felé vezető oldalon. A járműforgalom fél 7 után indulhatott el az érintett útszakaszon.
Az MTI tudósítója a helyszínen úgy értesült: a román rendszámú mikrobusz vezetője feltehetően elaludt az egyenes útszakaszon, ezért az úton a jármű billegni kezdett. A sofőr valószínűleg későn észlelte, hogy előtte egy szintén román rendszámú kamion halad, amelynek nekiütközött hátulról, az ütközéstől pedig a kisbusz felborult.


    
A kilencszemélyes járműben tízen ültek, a baleset miatt többen is kiestek a kocsiból. Egy 36 éves román állampolgár a helyszínen életét vesztette, további három román állampolgárt pedig súlyos sérülésekkel szállítottak a nagykanizsai kórházba.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása

Csütörtök hajnalban közlekedett az M7-es Autópálya Zala megyei szakaszán egy román állampolgár az által vezetett VW Transporter típusú gépkocsiból és a hozzá kapcsolt utánfutóból álló járműszerelvénnyel Budapest irányából Letenye irányába. A 227+300 számú kilométerszelvényhez érve járműve jobboldali elejével neki ütközött az előtte szabályosan haladó Iveco típusú, vonatóból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénynek, melyet szintén egy román állampolgár vezetett. Az ütközés után a VW Transporter a menetiránya szerinti baloldalon lévő forgalmi sávokat elválasztó szalagkorlátnak ütközött majd onnan visszavágódva a menetiránya szerinti jobb oldalon lévő leállósávban állt meg, az utánfutó leszakadt és az oldalára borult. A baleset következtében a VW Transporter egyik utasa, egy harmincöt éves román állampolgárságú férfi a helyszínen elhunyt, további három személyt a mentők kórházba szállítottak, akik az előzetes orvosi tájékoztatás alapján nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedtek. A baleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja - tájékoztatta szerkesztőségünket Salamon Róbert rendőr alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. 


Fotók: ZH 

Ezek is érdekelhetik