Hiányérzetből született a saját lemez

<b>Nagykanizsa</b> - Néhány hete debütált első lemezével a Dés András Trió, melyben a több együttes lemezén is közreműködött 30 éves <em>Dés András</em> saját ötleteit öntötte formába.

zaol.hu

- Ez az első olyan produkció, ami a saját koncepcióm alapján született meg, kicsit olyan, mint én  - mesélte Dés András, mikor az Oláh Szabolcs-Szandai Mátyás-Dés András trió első albumáról kérdeztük. -  Elsősorban a saját elképzeléseim valósulnak meg, a dalok zenei váza tőlem származik. Számos formációban játszottam, és játszom mind a mai napig. Szeretem őket, de közreműködőként volt egy kis hiányérzetem, hisz akadtak saját ötleteim, amelyeket nem tudtam kipróbálni. Most itt a saját zenekarom, amiben ezekre is lehetőségem nyílt.


A Dés András Trió Kanizsán
Fotó: Varga György

Mint a zenész nagykanizsai koncertjekor mesélte, édesapja, Dés László jól kezelte, a „szakmaválasztását”. - Ha túlzottan nyom engem, az is kellemetlen, de, ha nagyon függetleníti magát, az sem jó. Édesapám viszont megtalálta az arany középutat, így tökéletes lett a kettőnk kapcsolata. Persze vannak meglátásai, amiket elmond, meghallgatom, aztán átbeszéljük, de hagyja, hogy menjek a magam útján – teszi hozzá az ifjabb Dés, akivel a Zalai Hírlap szombati számában beszélgetünk. 


Ide kattintva még több riportot olvashat a zene világából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!