Bulvár

2011.10.05. 09:11

Palya Bea Ribizliálma

Ribizliálom címmel írt személyes hangvételű esszékönyvet napjaink egyik legtöbbre tartott magyar énekese, Palya Bea. A fővárosi Kossuth Klubban bemutatott kötetben a Fonogram-díjas művész eddigi életéről, a zenéről, szerelmekről és számos egyéb témáról vall.

Gyuricza Ferenc

Palya Bea számára az írás nem jelentett különösebb megerőltetést, az énekesnő ugyanis saját bevallása szerint kamaszkora óta rendszeresen vezet naplót, ráadásul bejegyzéseit mindig is kézzel, s nem számítógéppel jegyezte fel. Emellett az elektronikus naplóírás, a blogolás sem idegen tőle, 2006-ban kezdte meg azt, s ha nem is rendszeresen, de a mai napig megosztja gondolatait rajongóival. Most egy más szinte emelte ez utóbbi tevékenységét, így született meg a Ribizliálom, amelyet a Libri Könyvkiadó jelentetett meg. A kötetben Palya Bea magáról, eddigi életéről, a zenéről, a szerelmeiről ír, az olvasmányos szövegeket időnként egy-egy blogbejegyzéssel szakítva meg.

Palya Bea a könyv mellett egy válogatás CD-t is megjelentet, ennek ugyancsak Ribizliálom lesz a címe. A hat régi felvétel, négy koncerten rögzített szám, valamint öt új dal kap helyet. A Szentendrén rögzített koncertfelvételeken a fúvós hangszereken játszó Szokolay Dongó Balázs is hallható, az új stúdiófelvételek között pedig olyan is található, amely Roberto Fonseca kubai jazz-zongorista szerzeménye. A világhírű művész két évvel ezelőtt lépett fel Palya Beával közösen a budapesti Művészetek Palotájában.

 További zenei hírek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!