Borászat

2015.04.29. 11:41

Pálinkák versenye Zalaegerszegen

Zalaegerszeg – Nyolcvannégy pálinkát neveztek be a harmadik alkalommal megrendezett zalaegerszegi versenyre, amelynek már megvan az eredménye.

Szabó Judit

A versenyt a Zalaegerszegi Gasztrokulturális Egyesület szervezte. Zala megye területéről vártak jelentkezőket helyben termelt és házilag főzött pálinkákkal. A beérkezett mintákat 12 tagú zsűri bírálta el. A testület döntése alapján Csótár Dezső 2 arany, 5 ezüst és 6 bronz minősítést kapott, Mazzag Károly 1 ezüst és 1 bronz, Göndics László 1 ezüst és 1 bronz, Tóth Lajos 2 ezüst és 1 bronz, Gál József 1 arany és 1 ezüst, Szabó János 1 arany, Győrfi Róbert 1 arany, 4 ezüst és 2 bronz, Kovács József 3 ezüst és 2 bronz, Péntek Károly 2 ezüst és 2 bronz, Kovács István 1 ezüst és 1 bronz, Bakony Sándor 1 arany, 5 ezüst és 4 bronz, Farkas László 4 ezüst és 2 bronz, Takács László 1 ezüst és 1 bronz, Simon Zoltán 2 ezüst és 1 bronz, Tóth Gyuláné 1 arany, 3 ezüst és 1 bronz, Bognár Szabolcs 1 ezüst, Csende László 1 ezüst és 1 bronz, Szabó József 1 ezüst, Holli László 1 arany, 2 ezüst és 1 bronz, Takács László 1 arany és 2 ezüst, Galla József 1 ezüst, Bedik Tibor 2 ezüst és 2 bronz minősítést vihetett haza. Az aranyérmes pálinkák közül került ki az év pálinkája, amelyet a hétvégi pálinka és mangalica fesztiválon hirdetnek ki május 1-jén 19 órakor, s a díjakat is átadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!